Volledig scherm
Beeld van DVO-PKC. Drukte rond de korf van PKC. Chris van Haren probeert Richard Kunst van zich af te houden. © Herman Stöver

DVO blijft puntloos, maar boekt toch een overwinning

BENNEKOM De korfballers van DVO herpakten zich na de grote nederlaag tegen TOP. In een doelpuntrijke wedstrijd (32-38) gingen de punten mee met PKC, maar voor DVO voelde de nederlaag toch ook als een overwinning.

,,Toen het na tien minuten 2-10 stond, was ik bang voor een TOP-scenario”, refereerde trainer Richard van Vloten aan vorige week toen het 32-17 werd. DVO kwam beter in de wedstrijd en hield gelijke tred met play-offkandidaat PKC.

Bij rust was het verschil zeven (14-21), waarna de Bennekommers zich terugvochten tot 19-24. ,,PKC vroeg zelfs een time-out aan. We dwongen PKC tot het uiterste”, zag Van Vloten. Ondanks de 20-24 bleef de voorsprong in handen van PKC. Dichter dan vier verschil kwam DVO niet.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 9, Robbe de Wit 9, Koen van Roekel 6, Chris van Haren 4, Danielle Boadi 3 en Janine van Schie.

,,Jammer, maar wel terecht”, reageerde Erik van Brenk na de nederlaag (31-25) van zijn Wageningen tegen AW.DTV, de nog ongeslagen koploper.

Tot acht minuten voor rust ging het best goed met Wageningen. De hoofdklasser had een 12-14 voorsprong in Amsterdam, maar na een goede run van AW.DTV - resulterend in een 20-17 stand - was Wageningen het initiatief kwijt. ,,We kregen te weinig grip op hun mannen. We komen nog terug in de wedstrijd en bij 25-23 verzuimen wij aan te sluiten.”

Doelpunten Wageningen: Jeffrey van Huenen 7, Steven Landman 7, Wouter ter Maten 5, Eline van Veldhuisen 3, Michelle van den Tempel 2 en Nena Ellermeijer

In de overgangsklasse stond bij een wedstrijd van SKF opnieuw een 20-16 eindstand op het bord. Resulteerde het vorig weekend in een nederlaag bij De Meeuwen. Dit weekend won SKF van promovendus Nova.

Doelpunten SKF: Yorn van Kleij 6, Bram Grijzenhout 4, Thijs van Ginkel 3, Vera van Ekris 2, Sarah van der Meer 2, Daniel van Munster 2 en Sytse de Jong  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport