DVO op archiefbeeld. Koen van Roekel (nummer 12) haalde de dubbele cijfers tegen DOS'46.
Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. Koen van Roekel (nummer 12) haalde de dubbele cijfers tegen DOS'46. © Herman Stöver

DVO blijft puntloos ondanks verbeterd aanvalsspel

NIJEVEEN - ,,Het was een stuk beter dan vorige week”, reageert Richard van Vloten ondanks een 30-24 nederlaag bij landskampioen DOS’46 nadat het een week eerder verloor van KZ. ,,Met 24 doelpunten kunnen wij wedstrijden winnen, maar wij kregen geen grip op hun aanvalspel.”

Bij 19-18 hield DVO het hoge tempo niet meer vol en keken de Bennekommers snel tegen een 25-18 achterstand aan. ,,Een terechte nederlaag. Ik zie verbetering, maar ook dingen die beter moeten.” DVO blijft puntloos, net als volgende tegenstanders TOP Arnemuiden en DeetosSnel. ,,Nu moet het gebeuren. Eerst winnen en dan komen onze ambities weer.”

Doelpunten DVO: Koen van Roekel 10, Chris van Haren 5, Gertjan Meerkerk 3, Danielle Boadi 2, Menno van der Neut, Roos Scherrenburg, Robbe de Wit en Saskia van der Zee

Hoofdklasser Wageningen kent juist een prima start van het seizoen met twee overwinningen. De ploeg van Erik van Brenk en John Jonker won de streekderby bij Oost-Arnhem: 19-22. ,,We domineerden. We kwamen nooit in de problemen”, zag Van Brenk. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Jasper Broenink. Van Brenk verwacht zijn aanvoerder drie á vier weken te moeten missen door een enkelblessure. Wageningen deelt met Tempo de koppositie in hoofdklasse A.

Doelpunten Wageningen: Jeffrey van Huenen 6, Steven Landman 5, Matté Lipke 5, Eline van Veldhuisen 3, Jasper Broenink, Xanne Ketelaar en Joost van Milligen

In hoofdklasse B is SKF terug te vinden op de laatste plaats. De Veenendalers verloren hun tweede wedstrijd met 22-11 van titelkandidaat Dalto. ,,We hebben het maximale gedaan. We hebben als een gek staan verdedigen”, complimenteerde Lion van Klooster zijn ploeg. ,,Maar de afwerking was onder de maat.” Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd met concurrent Swift. ,,Ik denk wel dat zij verder zijn.” Swift won dit weekend bijvoorbeeld met 31-18 van Sporting Delta. Het wordt voor SKF een hele kluif de eerste punten van het seizoen te pakken.

Doelpunten SKF: Yorn van Kleij 6, Sytse de Jong 3, Ilse van Ekris en Carly Matser

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport