Volledig scherm
Gertjan Meerkerk onderneemt een schot op de korf. Hij trof uiteindelijk elf keer doel. © Herman Stöver

DVO-duo kritisch ondanks ruime overwinning

BENNEKOM - Sinds 2014 won DVO niet in de openingsronde, dit seizoen starten de Bennekommers met een goede overwinning op Blauw-Wit: 30-24. 

Trainer Richard van Vloten en topschutter Gertjan Meerkerk - goed voor elf doelpunten - waren ‘tevreden’, maar zien nog voldoende ruimte voor verbetering.

Van Vloten: ,,We hadden een gaatje (11-6 en 23-16), maar we beten niet definitief door. Een gebrek aan discipline. Misschien de spanning en het spelen van een eerste ronde. Blauw-Wit was een ploeg die onze zwakheden bloot legde.”

 Meerkerk, die in de tweede helft doorging met scoren, was het eens met zijn oefenmeester. ,,Ik was te geforceerd op zoek naar de tien. We hadden lekker moeten blijven spelen. Nu leden we te snel balverlies.”

,,We maken dertig doelpunten. Dat is keurig. Ik vind wel dat wij teveel doelpunten tegen kregen. Als ik de kwaliteiten van beide ploegen tegenover elkaar zet, hadden wij ze onder de twintig moeten houden. Dat is een kritiekpunt", benadrukte Van Vloten. 

Meerkerk zag dat onder de tegentreffers acht strafworpen zaten. ,,Dat mag niet. Daarin moeten wij scherper zijn. Als wij dat kunnen halveren, doen wij het goed.”

De publiekslieveling staat ook bekend om zijn opvliegende karakter en met de invoering van de groene kaart (een tijdstraf van vijf minuten) kan dat tot problemen leiden. 

,,Ik mag best boos zijn bij verkeerde beslissingen, maar als ik teveel ga zeuren, dan krijg ik een kaart. Dan dupeer ik mijn team”, begreep Meerkerk. ,,De scheidsrechters trekken een duidelijke grens en dan weet ik dat ik daar niet overheen moet.”

DVO neemt het zaterdag op tegen titelfavoriet TOP. Vorig weekeinde speelden beide ploegen nog een oefenwedstrijd, die eindigde in 26-25 voor TOP. 

Van Vloten: ,,De trainer van TOP gaf aan dat ze ons niet onderschatten. Dat is een compliment. We hebben in ieder geval een goede wedstrijd achter de rug. Er is nog zeker ruimte voor verbetering, maar het is fijn om te zien dat de beleving binnen de club groot is na deze overwinning. Die negatieve reeks is gelukkig doorbroken.”

Regiosport