Volledig scherm
Beeld uit DVO-Deetos. De Bennekommers wonnen met minimaal verschil van Deetos, waardoor de ploeg van Richard van Vloten het puntenverschil naar twee brengt. © Sven Menschel

DVO heeft klein beetje lucht na winst op Deetos

BENNEKOM - De korfballers van DVO waren met 28-27 te sterk voor directe concurrent Deetos. In de laatste minuut beslisten de Bennekommers de wedstrijd in hun voordeel. 

Direct uit de startblokken lag het initiatief bij de gasten uit Dordrecht. Bij 5-8 was trainer Richard van Vloten genoodzaakt een eerste time-out te nemen. Het pakte in eerste instantie niet goed uit. Deetos liep uit naar 5-11, maar het herstel van DVO volgde. Janine van Schie zorgde voor 8-12. Na een run van zes doelpunten leidde DVO bij rust met 14-12. 

,,Na rust scoorde Deetos direct twee keer, nadat hun vakken waren omgegooid”, zag trainer Richard van Vloten. ,,Na de wisselingen bracht die ploeg meer.”Jimin de Vries scoorde na rust acht keer voor Deetos, Francy Crielaars vier. ,,Desondanks hielden wij goed stand”, was Van Vloten tevreden over zijn ploeg, die wel direct drie tegentreffers incasseerde

Voor de 14-15 eiste Van Schie een negatieve hoofdrol op. ,,Ik werd boos op de scheidsrechter. Hij gaf een strafworp, terwijl zij (jeugdinternational Brett Zuijdwegt, MD) bij haar doorbraak juist mij aan de kant duwde. Ik moest mij inhouden. Anders zou ik geel krijgen en een schorsing oplopen vanwege een eerdere gele kaart. Mijn beste antwoord kwam op het veld.’’

Na de 15-15 van Romy Teunissen scoorde Van Schie liefst drie keer binnen drie minuten. Het werd zelfs 20-16 voor DVO. ,,Op dat moment was ik nog niet zeker van de winst, want we hadden het verdedigend niet op orde. Deetos scoorde veel te gemakkelijk”, stipte Van Schie de achilleshiel in het Bennekomse spel aan. Aanvallend scoort DVO al tijden prima, maar verdedigend laat het tegelijk teveel doelpunten door. De onrust bij Van Schie was niet voor niets. Beetje bij beetje kwam Deetos terug en bij 24-24, met nog vijf minuten te gaan, was de voorsprong verdwenen.

De jeugdige Zuijdwegt nam Deetos bij de hand. Eerst scoorde zij de 24-25. Bij het ingaan van de laatste minuut zorgde de tegenstandster van Van Schie ook voor 27-27. Daarna was het vak van de Betuwse aan de beurt om een nieuwe voorsprong te pakken. Robbe de Wit eiste de hoofdrol op door de 28-27 binnen te schieten, op driekwart minuut van het einde. Nadat Deetos in de tegenaanval miste, speelde DVO de wedstrijd zakelijk uit.

Na negen duels - precies de helft - staat DVO voor het eerst boven de streep. De Bennekommers hebben vier punten. Deetos en KCC, de volgende tegenstander, staan op twee.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 7, Koen van Roekel 5, Chris van Haren 4, Janine van Schie 4, Danielle Boadi 3, Menno van der Neut 2, Robbe de Wit 2 en Romy Teunissen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport