Volledig scherm
PREMIUM
Gertjan Meerkerk gaat onderuit onder de korf. © Herman Stöver

DVO heeft met topschutter Gertjan Meerkerk goud in handen: ‘Een geheim heb ik niet’

BENNEKOM - Korfballer Jos Roseboom scoorde ooit 157 doelpunten in één seizoen voor DVO. Zijn troonopvolger Gertjan Meerkerk jaagt op dat record.

Quote

Het mooie is de interactie met het publiek. Af en toe een high five uitdelen met een supporter.

Gertjan Meerkerk

Het  was een mooi tafereel na DVO-KZ. Mister DVO Jos Roseboom, nu als analist aan de club verbonden, reikte de award van Player of the Match uit aan Gertjan Meerkerk. 

,,We zijn doelpuntenmakers. Dat is een overeenkomst. Verder denk ik dat Jos en ik heel verschillend zijn. Ik heb hem ook niet veel zien spelen, moet ik eerlijk zijn”, biechtte Meerkerk op.

Een neusje voor scoren hebben ze allebei. Qua postuur (Roseboom lang; Meerkerk ‘slechts’ 1,77 meter) en karakter (introvert tegenover extravert) een wereld van verschil. Ze scoorden of scoren allebei gemiddeld zeven keer per wedstrijd: Roseboom 1354 in 184 wedstrijden; Meerkerk 313 uit 48.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport