Volledig scherm
Chris van Haren schiet namens DVO de 13-15 binnen. Het was de start van een terugkeer die uiteindelijk geen punt opleverde voor de Bennekommers. © Herman Stöver

DVO helpt KZ aan overwinning bij seizoensstart

BENNEKOM - De korfballers van DVO gingen de zomer in met een run van vijf overwinningen. Bij de start van het nieuwe veldseizoen kwam direct een einde aan de reeks: een 16-17 verlies tegen KZ.

Aanvoerder Koen van Roekel en trainer Richard van Vloten hoefden niet lang te zoeken naar de reden. Ze waren eensgezind: ,,We schoten niet zuiver genoeg.” Van Vloten: ,,Zestien doelpunten is gewoon te weinig. Een onnodige en zure nederlaag. Als wij ons niveau halen, winnen wij.”

Nadat de resten van het afgestoken vuurwerk waren opgeruimd, opende Gertjan Meerkerk het veldseizoen met de 1-0. Tot de 4-4 was het stuivertje wisselen waarna KZ met vier doelpunten afstand nam van DVO, waar Adriënne van Ofwegen haar officiële debuut maakte. Zij kwam over van KCC en neemt de plek van gestopte Romy Teunissen in. De ploeg van Van Vloten repareerde de schade en kwam terug tot 9-9.

Na rust moest DVO opnieuw in de achtervolging, want de ploeg zag de 10-11 stand bij rust oplopen tot 10-13 en 12-15. Middels een benutte vrije bal van Chris van Haren en twee treffers van Meerkerk kwam het geloof terug in Bennekom. Met het inbrengen van Menno van der Neut probeerde DVO erop en erover te gaan. Er kwam schwung in het team. De invaller kreeg ook kansen, maar scoorde niet. KZ maakte wel twee treffers.

Op hoop van zegen - met Renée van Ginkel op de plek van Van Ofwegen - zocht DVO naar een gelijkspel. Met een doorloopbal bracht Danielle Boadi de spanning terug waarna Meerkerk de trekker moest overhalen voor een punt. ,,Die bal viel niet”, jammerde Van Roekel die zijn vakgenoot meerdere keren terug in stelling bracht. Van Vloten: ,,Gertjan zal daar het meest van balen.”

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 6, Chris van Haren 3, Koen van Roekel 3, Robbe de Wit 3 en Danielle Boadi

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport