Volledig scherm
DVO (links) op archiefbeeld. © Spelten Marco

DVO kijkt na zege alleen nog maar naar boven

AMSTERDAM - Na een spectaculaire wedstrijd in de hoofdstad namen de korfballers van DVO zaterdagavond de punten mee bij Blauw-Wit: 31-32.

,,Een open wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst gingen”, voelde trainer Richard van Vloten, die zijn topschutter Gertjan Meerkerk zeer dankbaar is. Met zijn twaalfde treffer besliste hij de wedstrijd in Bennekoms voordeel.

Degradatiezone ver weg

DVO koestert een marge van vier punten - en een beter onderling resultaat - ten opzichte van de hoofdstedelingen. Het gat met de degradatiezone werd vergroot tot zeven punten. ,,We mogen nu naar boven kijken en zien of wij nog één of twee posities kunnen stijgen”, keek coach Richard van Vloten vooruit.

De verschillen in de middenmoot en zelfs richting de top zijn minimaal. KZ, dat virtueel een play-offticket in handen heeft, verzamelde slechts vier punten meer dan DVO.

,,Nu we afstand tot de onderkant hebben, kunnen we de komende weken wat relaxter, vrijer en zonder druk spelen. De volgende doelstelling is het winnen van een topploeg. We waren tegen TOP, PKC en Fortuna dicht bij een punt, maar die pakten we niet. Ik hoop dat het in de terugronde wel lukt.”

Koploper TOP komt zaterdag naar Bennekom. DVO hield in Sassenheim lang stand. Van Vloten merkt dat topploegen dit seizoen niet zomaar winnen van middenmoters en degradatiekandidaten.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 12, Chris van Haren 6, Robbe de Wit 5, Adriënne van Ofwegen 3, Roos Scherrenburg 3, Koen van Roekel 2 en Danielle Boadi.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport