Volledig scherm
DVO-PKC op archiefbeeld. © Herman Stöver

DVO komt net tekort tegen PKC

BENNEKOM - De korfballers van DVO waren dicht bij een stunt tegen titelkandidaat PKC. Ondanks een 16-15 voorsprong ging het in de laatste elf minuten alsnog fout voor de ploeg van Richard van Vloten: 19-23. 

De Bennekommers kenden een kickstart en stonden met 6-2 voor, waarna Marijn van den Goorbergh (oud-DVO) zijn huidige ploeg tot 6-4 schoot. Het initiatief bleef bij DVO, dat ging rusten met een 10-8 voorsprong. Tot 16-16 keek DVO niet tegen een achterstand, totdat Julie Caluwé PKC aan de goede kant van de score bracht.

Gertjan Meerkerk maakte nog gelijk, maar DVO verloor het geloof in een goede afloop. Bij 19-21, met minder dan twee minuten op de klok, miste Meerkerk een strafworp en daarmee was DVO aanspraak op een punt definitief kwijt. Van den Goorbergh maakte met zijn derde en vierde treffer de stand wat geflatteerd.

DVO kan terugkijken op een goede wedstrijd. Het krijgt de complimenten, maar wil ook een keer de punten. Volgende week wacht Groen Geel, dat negende staat. Dan moet DVO echt de punten pakken.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 6, Menno van der Neut 4, Koen van Roekel 4, Danielle Boadi 3, Adriënne van Ofwegen en Robbe de Wit

Regiosport