Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. Gertjan Meerkerk (in het groen) zorgde op het veld van PKC voor de winnende treffer. © Herman Stöver

DVO mag dromen van play-offs; Wageningen wint derby

PAPENDRECHT - Het draait bij de korfballers van DVO om handhaving, maar met nog slechts twee wedstrijden zijn de Bennekommers zelf nog in de race voor de veldtitel na een 20-21 bij ‘concurrent’ PKC.

DVO verbaasde in september de korfbalwereld met een overwinning op zaalfinalist PKC. Dit weekend herhaalde de ploeg van Richard van Vloten de stunt. ,,We speelden gedisciplineerd, geduldig en we toonden ook veerkracht”, was de trainer trots nadat Gertjan Meerkerk de winnende maakte. ,,Handhaving is gelukt en theoretisch kunnen we de play-offs nog halen.” DVO staat derde met negen punten. Koploper TOP heeft er dertien; PKC twaalf. ,,Volgende week spelen TOP en PKC tegen elkaar en wij tegen Dalto. Dan kijken we hoe de situatie is.” De laatste wedstrijd thuis tegen TOP kan nog grote belangen hebben. ,,Hoe het ook loopt, we halen onze doelstellingen ruimschoots”, grapte Van Vloten na de derde zege op rij.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 6, Koen van Roekel 4, Chris van Haren 3, Roos Scherrenburg 3, Robbe de Wit 2, Saskia van der Zee 2 en Isa Klein Tuente

Hoofdklasser Wageningen kende een moeizame start tegen streekgenoot Oost-Arnhem: 2-6. In de overige drie kwarten nam het een ruime afstand: 20-13. Trainer Erik van Brenk mag nog hopen op promotie. De komende twee wedstrijden geven uitsluitsel.

,,Een run van 10-1 zorgde voor een 12-7 stand bij rust”, gaf Van Brenk de omslag van de wedstrijd aan. ,,We waren duidelijk de betere. We waren verdedigend heel steady. Oost-Arnhem moest veel moeite doen onder onze druk uit te komen. De energie die we leverden, komen we aanvallend tekort.”

Ook Wageningen wint drie wedstrijden op rij. ,,Dat was tegen de mindere goden. Nu komen KCC en Groen Geel. We moeten ons meten met twee goede ploegen. KCC degradeerde in de zaal uit de Korfbal League en Groen Geel was de beste van de hoofdklasse. Het kampioenschap is nog mogelijk, maar dan moet alles mee zitten. Met zes punten verschil van KCC winnen, is een eerste stap.” Wageningen staat derde met overbrugbare afstand op KCC (vier) en Groen Geel (twee).

Doelpunten Wageningen: Jeffrey van Huenen 6, Steven Landman 3, Wouter ter Maten 3, Michelle van den Tempel 3, Nena Ellermeijer 2, Jasper Broenink, Iris Ilekhomon en Eline van Veldhuisen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport