DVO op archiefbeeld.
Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. © Herman Stöver

DVO na nederlaag uitgeschakeld voor play-offs

PAPENDRECHT - De 38-28 nederlaag bij PKC draagt voor DVO niet bij aan het behalen van de kruisfinales. Door het verlies is de ploeg van Richard van Vloten volledig afhankelijk van resultaten op andere velden. 

DVO speelde voor rust (23-14) een verloren wedstrijd. ,,We kregen belachelijk veel doelpunten tegen. Onze veertien was prima. Wij hielden ons niet aan ons verdedigende plan. We hadden ook teveel ontzag voor PKC. Na rust deden we mee met PKC en werd het geen grotere afstraffing", oordeelde Van Vloten.

Ondanks de nederlaag was er nog hoop voor DVO. Dan moest LDODK verliezen bij Blauw-Wit. Dat gebeurde niet waardoor de top vier buiten bereik blijft. DVO sluit volgende week het zaalseizoen af tegen Groen Geel. De huidige groep kan dan wel een Bennekoms record pakken door met 21 punten te eindigen. In het seizoen 2014/2015 kwam DVO - dat zesde eindigde - op een totaal van twintig.  ,,Wat het ook gaat worden, het is gewoon een mooi seizoen.”

Doelpunten DVO: Chris van Haren 6, Gertjan Meerkerk 6, Danielle Boadi 5, Robbe de Wit 4, Renée van Ginkel 2, Adriënne van Ofwegen 2, Koen van Roekel 2 en Saskia van der Zee

Regiosport