DVO op archiefbeeld.
Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. © Herman Stöver

DVO neemt punten mee uit onrustig Nijeveen

NIJEVEEN - DVO had een indirect woelige aanloop richting het duel bij DOS’46, waar de ploeg van Richard van Vloten een 19-22 zege boekte. Het rommelde vorige week flink bij DOS’46. Hun voorzitter en hoofdtrainer stopten en binnen de selectie ontstond een conflict waardoor de twee beste heren ontbraken in de basis.

,,In de loop van de week hoorden we deze geluiden. Het was afwachten of deze spelers echt niet zouden spelen. We hielden rekening met twee scenario’s. Twintig minuten voor de wedstrijd werd het duidelijk”, reageert trainer Richard van Vloten.

In een ‘rare sfeer’ moest DVO voor rust in de achtervolging. Na een 8-4 achterstand kwamen de Bennekommers terug tot een 12-12 stand bij rust. Via Danielle Boadi en Chris van Haren sloeg DVO een gaatje (14-12), die het niet meer weggaf. Kritiekpunt was het weggeven van een voorsprong van vijf verschil (17-22), waardoor DVO een negatief onderling resultaat ten opzichte van DOS'46 heeft na de 14-19 in Bennekom.

Met nog drie wedstrijden te gaan, bezet DVO een keurige zesde plaats. Zaterdag kan tegen Fortuna een misschien nog grotere stap richting play-offs gezet worden.

Doelpunten DVO: Chris van Haren 5, Gertjan Meerkerk 5, Danielle Boadi 4, Renée van Ginkel 3, Robbe de Wit 2, Menno van der Neut, Adriënne van Ofwegen en Roos Scherrenburg

Regiosport