DVO (in het groen) op archiefbeeld
Volledig scherm
DVO (in het groen) op archiefbeeld © Herman Stöver

DVO rekent moeiteloos met hekkensluiter af, KV Wageningen neemt revanche op zichzelf

ALPHEN AAN DEN RIJN  - Een middenmoter kan het eigenlijk alleen maar fout doen bij een hekkensluiter, die maar twee punten heeft. DVO deed zijn plicht en won met ruime cijfers van Tempo: 16-28.

,,Gezien de ranglijst en de situaties bij beide ploegen (Tempo miste twee basisspelers, MD) mogen wij bij Tempo geen fout maken”, vond trainer Richard van Vloten. 

‘Het moet beter’

Hij kreeg gelijk, maar had liever gezien dat DVO de wedstrijd eerder in het slot gooide. ,,Bij 6-6 sloegen wij een eerste gaatje tot vier verschil, dat ook bij rust was. Direct na rust maakten we het verschil groter. Uiteindelijk is 16-28 een prima uitslag, maar volgende week (tegen DOS’46) moet het beter”, blikt Van Vloten vooruit.

Tegen DOS’46 kan DVO bij winst op de ploeg uit Nijeveen de zesde positie overnemen. ,,Als we winnen, zien we wel wat er nog meer gaat gebeuren. We houden dan een reële kans op de play-offs. Bij verlies is het over en doen we in de dan nog drie resterende wedstrijden onze sportieve plicht.”

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 11, Robbe de Wit 6, Danielle Boadi 3, Chris van Haren 3, Koen van Roekel 3 en Roos Scherrenburg 2

Wageningen neemt revanche op Zwolle

In de hoofdklasse nam Wageningen revanche op zichzelf. ,,Thuis tegen Sparta Zwolle was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Nu was het een goede overwinning”, oordeelde Erik van Brenk na de 21-29 overwinning in Zwolle.

,,Het was allemaal niet spectaculair. Na het eerste kwart hadden we het initiatief. In de tweede helft hebben we het verschil van vier stabiel uitgebouwd, zodat we met 29 doelpunten eindigden. Daar ben ik blij mee. Nu hebben we nog twee wedstrijden, waarin we nog vol aan de bak gaan. Tegen DSC - over twee weken - hebben we ook iets recht te zetten na het verlies in Eindhoven”, dat gepaard ging met het overlijden van voorzitter Gertjan van Leeuwen.

Doelpunten Wageningen: Matté Lipke 7, Jeffrey van Huenen 6, Nena Ellermeijer 5, Steven Landman 4, Jasper Broenink 3, Xanne Ketelaar 2 en Michelle van den Tempel 2

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport