Volledig scherm
archieffoto © Wikipedia

DVO sluit veldseizoen af met zege

BENNEKOM – DVO heeft het veldseizoen afgesloten met een 23-22 overwinning op KCC uit Capelle aan den IJssel. Met deze zege gaat DVO de zaal in met zes punten uit vier wedstrijden.

De ploeg van Gerald Aukes keek in de eerste helft tegen een 3-6 achterstand aan, maar door zes doelpunten op rij werd een voorsprong gepakt. DVO nam daarna gedurende de hele wedstrijd de leiding. Een slotoffensief van KCC (van 23-19 naar 23-22) werd door het eindsignaal tenietgedaan.

Het veldseizoen zit erop voor DVO, dat in de Ereklasse als tweede de eerste helft van het seizoen afsluit. Alleen PKC staat boven de Bennekommers. Na het zaalseizoen neemt DVO het nog twee keer op tegen de club uit Papendrecht

Doelpunten DVO: José Alvarez Andres 5, Brent Struyf 5, Dennis Brunt 4, Koen van Roekel 4, Senna van den Bos 2, Fleur Hoek 2, Romy Teunissen.

Een uitwedstrijd bij TZ kende geen problemen voor KV Wageningen. De Hoofdklasser won met 15-23 in Maartensdijk. Wageningen blijft door deze winstpartij ongeslagen.

Direct was bekend dat het een ongelijke strijd was bij Tweemaal Zes. Beide ploegen gingen rusten met 7-13, waarna in de tweede helft de marge met twee punten werd vergroot. Volgende week is de grote kraker van Hoofdklasse A. De twee ongeslagen teams, Wageningen en AW/DTW, treffen elkaar in Wageningen.

Doelpunten KV Wageningen: Jasper Broenink 7, Luuk van de Kuilen 5, Marvyn Toonen 5, Rik Brouwer 3, Sandra Bukman, Rinske van Haarlem, Kirsten Schets.

Ook positief nieuws uit Veenendaal. SKF heeft in de Overgangsklasse met 23-22 gewonnen van Antilopen. De ploeg van Martijn Sprangers doet nog volop mee om de bovenste plekken op de ranglijst.

De Antilopen uit Leusden en SKF kenden een gelijkopgaande strijd, waarbij de uitploeg het voordeel had bij rust (9-10) en de degradant uit Veenendaal na het laatste fluitsignaal de gelukkige was. In de stand is SKF terug te vinden op plaats vier met slechts één punt minder dan de koploper.

Doelpunten SKF: Daniel van Munster 6, Kevin IJzerman 5, Sytse de Jong 5, Vera van Ekris 3, Bram Grijzenhout 3, Karin van den Brink.

Regiosport