Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. Ook volgend seizoen speelt DVO in de Korfbal League. De ploeg van Richard van Vloten won met 29-23 van DOS'46. © Orange Pictures

DVO veilig; Wageningen kampioen

BENNEKOM - De korfballers van DVO zijn - met nog twee wedstrijden te gaan - zeker van nog een jaar op het hoogste niveau. Winst op DOS’46 (29-23) en verlies van concurrenten KCC en Deetos luidden een Bennekoms feest in.

,,Een heerlijk gevoel”, vatte trainer Richard van Vloten de euforie samen. ,, Een goede eerste helft en voor de verandering (tegen Blauw-Wit en Fortuna ging het mis na rust, MD) ook een goede tweede helft”, was Van Vloten trots. ,,De druk is er definitief af.”

Doelpunten DVO: Chris van Haren 5, Gertjan Meerkerk 5, Robbe de Wit 5, Koen van Roekel 4, Danielle Boadi 3, Roos Scherrenburg 3, Saskia van der Zee 3 en Romy Teunissen

Of Wageningen volgend seizoen een tegenstander van DVO wordt, valt te zien in de komende weken. Wageningen pakte in ieder geval de titel in hoofdklasse B na een 26-30 winst bij Unitas.

Trainer Erik van Brenk hield Wouter ter Maten en Jasper Broenink uit voorzorg aan de kant. Bij een achterstand kwamen ze binnen de lijnen met gewenst effect. Door de winst en de eerste plek heeft Wageningen bij de play-offs twee keer een thuiswedstrijd in een best-of-threeserie tegen Groen Geel.

Doelpunten Wageningen: Steven Landman 9, Nena Ellermeijer 3, Jeffrey van Huenen 3, Xanne Ketelaar 3, Eline van Veldhuisen 3, Wouter ter Maten 3, Chris den Hartog 2, Iris Ilekhomon 2, Jasper Broenink en Ernstjan de Vries

De korfballers van SKF spelen ook volgend seizoen in de overgangsklasse. Het hing al een tijdje in de lucht, maar na de 30-31 overwinning op DOS Kampen is handhaving zeker voor de ploeg van Steven Brink, dat vorig seizoen nog een beslissingswedstrijd nodig had. Er was lange tijd niets aan de hand voor SKF. Na een 12-18 ruststand breidde SKF de voorsprong uit naar zelfs tien verschil, maar DOS Kampen zette aan en kwam terug. Uiteindelijk gooide SKF de wedstrijd in het slot.

Doelpunten SKF: Daniël van Munster 9, Yorn van Kleij 7, Carly Matser 5, Sarah van der Meer 5, Vera van Ekris 3, Ilse van Ekris en Sytse de Jong

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport