DVO op archiefbeeld.
Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. © Sven Menschel

DVO verliest TOP uit zicht in slotfase

SASSENHEIM - Met de geschorste coach Richard van Vloten op de tribune verloor DVO met 29-22 van TOP uit Sassenheim. De hoofdtrainer zag zijn ploeg 35 minuten gelijke tred houden met de titelfavoriet, maar na de 19-18 haakten de Bennekommers niet meer aan en zagen TOP binnen vijf minuten afstand nemen tot 24-19. 

 ,,We maakten teveel fouten. Het ging moeizamer bij ons. Het schotpercentage was goed, maar we kregen minder pogingen”, zag Van Vloten. Vanaf de tribune kon Van Vloten niets anders doen dan toekijken. ,,We hadden vooral alle scenario’s besproken. Ook dat we de vakken zouden wisselen als dat nodig was.”

DVO speelt al een heel jaar in dezelfde formatie, maar TOP dwarsboomde bewust de ideeën van Van Vloten. Adriënne van Ofwegen wisselde van vak om international Celeste Split van scoren af te houden. ,,Dat heeft ze bij KCC vaak laten zien.” Ook deze keer ging het goed, maar de wissel had en keerzijde. ,,Roos (Scherrenburg, MD) en Adriënne hebben dezelfde functie, maar andere specifieke kwaliteiten. Door de vakwissels was de afstemming minder goed.”

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 7, Chris van Haren 6, Koen van Roekel 4, Danielle Boadi 2, Robbe de Wit 2 en Renée van Ginkel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport