Volledig scherm
Archieffoto Ede. © Reinier van Willigen

Ede debuteert met flinke nederlaag in overgangsklasse

EDE - De hockeyers van Ede maakten in Delft hun debuut in de overgangsklasse. Het werd een ‘leerzame’ middag voor de mannen van trainer Bastiaan Bunnik. Ring Pass Delft won met 4-1.

,,We kregen een lesje in effectiviteit’’, sprak Bunnik. ,,Beide ploegen dwongen genoeg kansen af, maar Ring Pass was daarin beter. Door twee fouten aan onze kant scoorden ze snel twee keer. Daarna slaagden we er wel in om beter in de wedstrijd te komen.’’

Bunnik vond dat zijn ploeg een strafbal verdiende. ,,Kregen we niet, anders was het misschien heel anders gelopen. Ring Pass is een degelijke ploeg. Vorig seizoen ongeslagen kampioen.’’

Pieter Hoekstra scoorde het eerste doelpunt in de overgansklasse.

De vrouwen van Ede gingen in Apeldoorn verder waar het vorig seizoen gestopt was. Ondanks een valse start won Ede: 1-5. De thuisploeg nam de leiding, maar Isa Draaijer scoorde de gelijkmaker. In de tweede helft kwam Ede niet meer in de problemen. Dymphe Laan tekende voor de 1-2. Draaijer vergrootte de voorsprong. Chiara Weijman en Shayenne Dechenne, twee nieuwkomers in de selectie, krikten de score verder op.

De vrouwen van Wageningen kregen met Michiel Franck een nieuwe hoofdtrainer. Hij zag zijn ploeg, uitkomend in de eerste klasse B, gelijk spelen tegen Rood Wit: 2-2.

Wageningen speelde een goede eerste helft, waarin het wel op achterstand kwam. Via een eigen goal van Rood Wit, Evy Broeder gaf de ‘assist’, kwam de thuisploeg weer langszij. Vlak na rust frommelde Elaine de Vries de 2-2 binnen. Gek genoeg verdween daarna de rust uit het spel. Uit de zesde strafcorner werd het 2-2, waarna de ploeg uit Aerdenhout in de slotfase nog twee flinke kansen liet liggen.

In de tweede klasse D verloor Wageningen met 1-5 van Fletiomare. De ploeg uit Vleuten kent in spelers Steven Klaren, Youri van der Kroef en trainer Koen Beelen drie betrokkenen met een Wagenings verleden. Sebastiaan Kraaij zette zijn ploeg op voorsprong, maar Fletiomare kwam langszij en ging in de tweede helft erop en erover.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport