Volledig scherm
Luuc Bugter eerder dit jaar. © Marc Pluim

Eenling slimmer dan groep tijdens Wageningse Muur

WAGENINGEN - Runner-up van wielerronde De Wageningse Muur Luuc Bugter kwam er in Wageningen net niet aan te pas. Hij moest zijn meerdere erkennen in Marcel Wouters. Waar de vluchtpoging van Wouters op twintig kilometer van de meet wél lukte, was de renner van Join-S De Rijke even eerder minder succesvol. En zo mocht de Arnhemmer in de achtervolgende groep achter Wouters aanrijden, in plaats van andersom.

Marcel Wouters heeft volgens Bugter tactisch heel sterk gereken. Hij gaf aan dat Wouters vandaag simpelweg een stuk sterker was. De enkeling voorop was sterker dan de groep van zes bij elkaar, want het gat kon niet worden dicht gemaakt.

De demarrage kwam op het juiste moment en daarbij kwam dat de samenwerking in de achtervolgende groep niet formidabel was. Bugter, Jiang, Rens te Stroet, Jaap de Jong, Dylan Newbery en Scott Thomas hadden allen geen zin om het gat naar de Groesbeekse koploper dicht te rijden. Dat leverde na afloop nog wat discussiemateriaal op tussen de ‘verliezers’ van de dag.

Het mocht de pret bij Jiang niet drukken. Bovendien verstond hij er toch niets van. Hij kroonde zich tot beste buitenlander in Wageningen, waar een groot internationaal gezelschap aanwezig was. Met zes renners buiten Nederland in de top tien leverden zij een uitstekende prestatie.

Regiosport