Volledig scherm
Fleurien Bosveld op archiefbeeld. De speelster van Polar Bears scoorde drie keer in het met 19-10 gewonnen duel met Swol. © Mark Gunnink

Eerste competitiezege voor waterpolosters van Polar Bears

EDE - De waterpolosters van Polar Bears wonnen zaterdag vrij simpel met 19-10 van promovendus Swol en daarmee hun eerste competitieduel. Het was een weerzien met oud-speelster en oud-coach Mieke van der Sloot, die nu Swol onder haar hoede heeft.

Maar niet alleen Van der Sloot kwam met Swol naar zwembad De Peppel. Ook oud-speelster Elsemiek Sevenich maakt tegenwoordig deel uit van de Zwolse combinatie. Bij de start van het nieuwe seizoen voorspelde Van der Sloot nog dat haar ploeg in de eerste helft van de competitie waarschijnlijk de wedstrijden met groot verschil zou verliezen, maar in een later stadium betere resultaten zou halen.

Zaterdag begon Swol met één punt uit drie wedstrijden aan het kelderduel tegen Polar Bears, dat laatste stond en beide gespeelde wedstrijden had verloren. Zoals verwacht was Polar Bears veel sterker dan de nieuwkomer en de 8-2 ruststand was alleszeggend. Daarna nam Polar Bears gas terug en kreeg de jeugd veel speelminuten. Daarbij debuteerde de 17-jarige keepster Lianne van Holland. Het gaf Swol de gelegenheid om de wedstrijd wat spannender te maken, de verschillen in het tweede bedrijf waren veel minder groot. Maar een bedreiging werd de ploeg van Van der Sloot nooit voor Polar Bears.

Polar Bears-Swol 19-10 (5-2, 3-0, 5-3, 6-5). Doelpunten Polar Bears: Lola Moolhuijzen 4, Fleurien Bosveld 3, Nienke Vermeer 3, Charlie Nieuwenburg 2, Storm Willemsen 2, Feline Voordouw 2, Frederique Bouwmeester, Laura Schinkel, Jill Oort.

De mannen van Polar Bears verloren teleurstellend met 11-9 van AZC. Vooraf was er nog hoop op een goed resultaat omdat de regerend landskampioen veel bepalende spelers was kwijtgeraakt, maar die hoop bleek ijdel.  Halverwege stond de ploeg van coach Mike van Beek nog op een 5-7 voorsprong, maar AZC zette de achterstand in de derde periode om in 8-7 en liet de voorsprong niet meer los.

AZC-Polar Bears 11-9 (3-4, 2-3, 3-0, 3-2). Doelpunten Polar Bears: Ruud van der Horst 4, Tom de Weerd 3, Rick Meijer, Sander Roels.

VZC boekte de tweede competitiezege. VZV werd met 21-8 opgerold.

VZC-VZV 21-8 (4-0, 6-1, 5-4, 6-3).

Regiosport