Volledig scherm
Moorfielders op archiefbeeld. De Edenaren boekten hun eerste zege in de tweede klasse. © Cord Otting

Eerste winst voor Moorfielders

EDE - Op sportpark De Hoekelumse Eng hebben de honkballers van Moorfielders de eerste zege in de tweede klasse behaald. Centrals uit Groenekan werd met 8-6 verslagen. Coach Max Verkleij, die door een beenblessure zelf niet in actie kon komen, zag zijn ploeg in de beginfase op een 0-3 achterstand komen. 

Door een homerum van pitcher Maarten Buys met twee man op de honken werd het weer gelijk. Opnieuw kwamen de bezoekers voor. In de zevende inning scoorden de Edenaren vijf punten met onder andere een homerun van Hans Wester. 

Het Veenendaalse Blue Socks heeft in een spannende wedstrijd koploper Hazenkamp 3 op een 14-14 stand kunnen houden. De Nijmegenaren kwamen al direct op een 0-6 voorsprong. In de vijfde inning werd onder aanvoering van Hanoi Colina de achterstand weg gewerkt. In de negende inning stond Hazenkamp 3 op 13-14. De laatste klap van Osrick Anita zorgde voor de gelijkmaker. Martijn Heijkamp: ,,We hebben veel geleerd vandaag, zeker dat we wat agressiever moeten proberen honken te stelen. Dit voelt voor ons als een overwinning!’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport