Volledig scherm
Jan Groenendijk op archiefbeeld. © Herman Stöver

Eerste zege WSDV, DES wint bij koploper DIOS Achterhoek

WESTERHAAR - De dammers van WSDV wonnen voor het eerst dit seizoen in de ereklasse. Het werd 11-9 bij Westerhaar. Bij de Wageningers wonnen Rik Keurentjes, Ester van Muijen en Jan Groenendijk.

Keurentjes: ,,Alexander Schwarzman, Heike Verheul en Michiel Kloosterziel waren niet beschikbaar. We zijn dik tevreden over het getoonde spel.” WSDV werkte de achterstand na verlies bij Machiel Weistra en Van Steenbergen weg. Keurentjes won met een slagzet, Van Muijen na sterk openingsspel en Groenendijk drukte de tegenspeler in het eindspel weg. Er kwamen vier remises.

DES herstelde zich in de hoofdklasse van de nederlaag tegen Huizum. DIOS Achterhoek, nog zonder puntverlies, was kansloos tegen de Lunterse ploeg. Het begon bij Henk Klarenbeek. Stijn Overeem, Laura Timmerman, Arjen Timmer en Paul Wijninga volgden zijn voorbeeld. Met de ruime zege blijft DES in het spoor van drie koplopers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport