Volledig scherm
Hockeysters Wageningen op archiefbeeld. © Herman Stöver

Einde aan ongeslagen reeks hockeysters Wageningen

HILVERSUM - Aan de ongeslagen reeks van de Wageningse hockeysters is een einde gekomen. De ploeg van trainer Michiel Franck was bezig aan een opmars in de overgangsklasse, wat leidde tot dertien uit vijf wedstrijden. Tegen Gooische gaf Wageningen echter niet thuis: 1-0.

Door een late treffer, een minuut voor tijd uit een strafcorner, bleef Wageningen met lege handen achter. “Zuur om zo laat te verliezen”, sprak Franck. “Maar op zicht was het verlies wel verdiend. We speelden gewoon heel slecht.” Voor zover Wageningen wellicht nog illusies had op een plek bij de eerste twee, zijn die na het verlies wel aan gruzelementen.

Ook aan de zegereeks van Ede kwam een einde. De ploeg van trainer Lukas Westra won vijf keer op rij, maar ging in Oldenzaal onderuit tegen Bully: 2-1. ,,Voor rust zaten we totaal niet in de wedstrijd”, zag Westra. ,,De achterstand die we opliepen, was terecht. In de tweede helft waren wij de betere.” Kansen bij de vleet kreeg Ede, maar de goal wilde maar niet vallen. In de slotfase kreeg Dymphe Laan via een strafbal dan eindelijk de bal tussen de palen. Maar Bully had toch nog het laatste woord.

De mannen van Ede konden thuis niet winnen van Hilversum, dat in de overgangsklasse B een bescheiden positie inneemt. Het werd 3-3 aan de Bosrand. Beide ploegen scoorden voor rust één keer. Luke Dommershuijzen deed dat namens Ede en dat betekende de 1-1. Stijn Draaijer maakte de 2-1, maar de gasten kwamen brutaal weer langszij en zelfs weer op voorsprong. Lennart Bakker voorkwam met de 3-3 de tweede opeenvolgende nederlaag voor de ploeg van trainer Bastiaan Bunnik.

De mannen van Wageningen herstelden zich prima na twee opeenvolgende verliespartijen. Het versloeg De Mezen met 4-3 en hierdoor mag de tweedeklasser zelfs nog weer voorzichtig denken aan een promotieplek. De bezoekers uit Harderwijk kwamen snel op 2-0. In de tweede helft stelden Constantijn Erasmus (strafbal) en Sebastiaan Kraaij orde op zaken. De Mezen kwam weer aan de leiding. Maar door goals van Thierry Blom en wederom Kraaij viel er voor Wageningen toch wat te juichen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport