Volledig scherm
Dylan Groenewegen © BELGA

Einde dreigt voor Arnhem Veenendaal Classic

VEENENDAAL - Het voortbestaan van de profwielerkoers Arnhem Veenendaal Classic staat op losse schroeven. Het ontbreken van financiële steun uit het bedrijfsleven dreigt de organisatie van de eendagswedstrijd op te breken.

„We hebben nog een week, anders moeten we na 30 jaar helaas constateren dat er geen toekomst meer is voor de Arnhem Veenendaal Classic. Naast bijdragen van de Provincie Gelderland, Gemeente Veenendaal en Gemeente Arnhem is het noodzakelijk dat er ook geld uit het bedrijfsleven komt om de koers te kunnen organiseren”, schrijft voorzitter Job van Schuppen van het stichtingsbestuur van de profkoers op de eigen website.

Zoetemelk
Op de erelijst van de Arnhem Veenendaal Classic, die in 1985 onder de naam Veenendaal-Veenendaal voor het eerst werd verreden, staan als aansprekende winnaars onder meer Joop Zoetemelk, Jean Paul van Poppel en Tom Boonen. De talentvolle sprinter Dylan Groenewegen, destijds uitkomend voor Roompot-Oranjepeloton, schreef de wedstrijd vorig seizoen op zijn naam,

De Arnhem Veenendaal Classic staat voor vrijdag 19 augustus voor dit seizoen voorlopig nog op de kalender van de internationale wielerbond UCI.

Regiosport