Volledig scherm
KV Wageningen-speler Jasper Broenink in actie in een eerder duel. Archieffoto. © Herman Stöver

Eindelijk winst Wageningen

WAGENINGEN – De korfballers van Wageningen hebben na een verliespartij en een gelijkspel een eerst winst geboekt. De titelfavoriet in de Hoofdklasse won met 33-18 van het Amsterdamse Rohda.

De ploeg van Jacko Vermeer kwam sterk uit de startblokken. Het nam een 4-0 voorsprong, maar halverwege de eerste helft kwamen de gasten uit Amsterdam terug tot 7-7, waarna de Wageningse ploeg het heft in handen nam en het in de tweede helft oppermachtig was na de 16-10 ruststand.

Doelpunten KV Wageningen: Marvyn Toonen 8, Steven Landman 7, Luuk van de Kuilen 5, Iris Ilekhomon 3, Jasper Broenink 2, Sandra Bukman 2, Pia Donkers 2, Dide van Eck 2, Ivo Bronts en Rinske van Haarlem.

DVO moet nog wachten op een eerste overwinning. De Bennekomse formatie verloor in de Korfbal League van Blauw-Wit: 31-26. Na de nederlaag van vorige week tegen KZ: 18-27 was trainer Gerald Aukes ditmaal wel tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

Blauw-Wit, behorend tot de drie topfavorieten voor de landstitel, was een maatje te groot. “Kleine dingetjes worden afgestraft door deze topploeg”, zei Aukes na afloop. DVO blijft door de tweede nederlaag hekkensluiter op het hoogste niveau. Volgende week wacht Fortuna.

Doelpunten DVO: Brent Struyf 6, Koen van Roekel 5, Dennis Brunt 4, Marijn van den Goorbergh 3, Fleur Hoek 3, Romy Teunissen 2, Jose Álvarez Andrés, Senna van den Bos en Hester Heitink.

In Veenendaal boekte SKF haar tweede overwinning van het zaalseizoen in de Overgangsklasse. De ploeg van Martijn Sprangers versloeg het Zutphense KVZ met 26-22, nadat het met rust 12-14 achterstond tegen het puntloze KVZ. SKF bezit na drie wedstrijden de vierde plaats.

Doelpunten SKF: Sytse de Jong 6, Karin van den Brink 5, Björn Hubers 5, Daniël van Munster 4, Bart Mast 3 en Marit Wien 2

Regiosport