Volledig scherm
Ellis van Brakel, hier op archiefbeeld, speelt weer in het eerste van Wageningen. © Herman Stover

Ellis van Brakel terug in hoofdmacht van Wageningen

WAGENINGEN - Thisja van der Kruijs (Oranje Rood) en Evy Broeder (Tilburg) zijn teruggekeerd bij hockeyclub Wageningen. Zeker zo opvallend is dat oud-captain Ellis van Brakel (32) zondag ook weer opdraaft bij de start van een nieuw seizoen in de overgangsklasse.

Van Brakel  stopte twee jaar geleden. Ze had er toen meer dan tien jaar opzitten als speelster bij de Wageningen. Met de ploeg deelde ze lief en leed. Met als onbetwist hoogtepunt de promotie naar de hoofdklasse in 2014. 

Ze kreeg bovendien een kindje en speelde afgelopen seizoen een half jaar voor het tweede. Haar terugkeer kwam in die zin toch wel onverwacht.

,,Ik wilde zelf gewoon weer’’, legt ze uit. ,,Ik had het naar mijn zin bij het tweede, maar ik voel dat er nog wat meer uit te halen valt. Nu het nog kan. Toen ik destijds stopte, had ik dat niet kunnen denken. Ik dacht echt dat het boek gesloten was. Maar het begon weer te kriebelen. Michiel haalde me bij de selectie.’’

Ervaring

De jonge ploeg kan ook wel wat ervaring gebruiken. Speelsters die de rest bij de hand kan nemen. ,,Evy (Broeder) kent Michiel goed. Het was ook niet zo gek dat zij weer terugkeerde. Het is nogal verschil: tien minuten fietsen naar het sportpark of drie keer per week een uurtje in de auto. Thisja had het bij Oranje Rood niet zo naar haar zin. Zij kan ook nog steeds belangrijk zijn voor ons.’’

Wageningen weet zondag direct waar het staat. Op sportpark De Bongerd opent de op vele plaatsen gewijzigde ploeg het seizoen tegen Rood-Wit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. VCV degradeert uit topdivisie

    VCV degradeert uit topdivisie

    RIJSWIJK - Het Veenendaalse VCV is het niet gelukt om degradatie uit de topdivisie te voorkomen. Ondanks dat het zelf met 1-3 won bij Inter Rijswijk was het afhankelijk van wat concurrent Volley Tilburg zou doen. Die uitslag was kort voor aanvang in Rijswijk al bekend aangezien die wedstrijd eerder werd gespeeld. De 1-3 winst van Volley Tilburg bij Dynamo Apeldoorn 2 zorgde voor teleurstelling bij VCV maar die werd even later omgezet in de wil om te winnen.

Regiosport