Volledig scherm
Jan Groenendijk. Archieffoto. Cor Lasker/Pro Shots

Ereklasser WSDV herstelt zich tegen dammers Heerhugowaard

WAGENINGEN - De dammers van WSDV hebben zich in de tweede competitieronde hersteld van het puntverlies tegen DES (10-10). De Wageningse damploeg klopte het bezoekende Heerhugowaard met duidelijke cijfers: 12-8 en bezet in de ereklasse de met landskampioen Hijken gedeelde derde plaats.

Wieger Wesselink en Jan Groenendijk stonden met hun winstpartij aan de basis van de winst. Heerhugowaard kwam alleen tot winst via de Russische oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman die Jesse van Beek klopte. Johan Sterrenburg maakte aan alle onzekerheid een einde door zijn partij ook winnend af te sluiten. De overige zes partijen eindigden onbeslist.

DES leed bij DV Huissen een ingecalculeerde nederlaag. Het tiental uit Lunteren hield het verlies binnen de marges: 7-13. Arwin Lammers won ook zijn tweede partij in de ereklasse. Voor kopman Aldert van Eck stond er met de puntendeling tegen supergrootmeester Guntis Valneris uit Letland ook een verdienstelijke notering op het scorebord. Er vielen in Huissen nog vier remises en aan vier borden leed DES partijverlies.

Regiosport