Eva Hovenkamp op archiefbeeld.
Volledig scherm
Eva Hovenkamp op archiefbeeld. © Robert Westerink

Eva Hovenkamp naast podium op 400 meter

APELDOORN - Atlete Eva Hovenkamp eindigde op het NK indoor in Apeldoorn als vijfde op de 400 meter. De Edese liep een tijd van 54.95 seconden. Het goud ging naar Lieke Klaver die ruim twee seconden sneller was: 52.45.

De finale werd hard gemaakt door Klaver en de jarige WUR-studente Femke Bol. In de strijd om brons was Eveline Saalberg de rapste. ,,Ik ging voor plek drie. Jammer genoeg lukte dat niet”, keek Hovenkamp terug.

Haar 19-jarige ploeggenote Christel Heuseveldt, ook van het Edese Climax, kwam op de 200 meter niet door de kwalificaties. Dat gold ook voor Jonas Pannevis van het Wageningse Tartlétos, die op de 400 meter derde werd in zijn serie: 48.73 seconde. Ploegmaat Koen Jansen maakte er in zijn serie op de 800 meter een spannende strijd van. Met 1.53,80 plaatste hij zich niet voor de finale. ,,Een goede tijd na een harde race, dus daar ben ik tevreden mee. Vorig jaar liep ik ruim een seconde langzamer. Jammer dat het geen finaleplek opleverde.”

Erwin de Vor (VAV) werd zesde in de finale bij het hoogspringen. Hij miste net de 2 meter ,,De 1.88 ging eenvoudig en lekker om in één keer over de 1.94 te springen. Ik maak stappen na een mindere voorbereiding.”

Regiosport