Volledig scherm
Archieffoto © Herman Stover

Flitsende start hockeyploegen Ede

EDE - De hockeyformaties van Ede zijn het seizoen uitstekend begonnen. De vrouwen wonnen in het verre noorden met 1-4 van GHBS. Gedurende het duel moesten beide keepsters met geel van het veld. Alieck Keilman werd in die periode meer dan adequaat vervangen door reservekeepster Borg van der Velde. Dymphe Laan (3) en Rosalie Pol tekenden voor de treffers.

De Edese mannen wonnen ook met duidelijke cijfers. In Apeldoorn werd met 2-5 gewonnen. De goals kwamen van de stick van Stijn Draaijer (2), Lode Draaijer, Ruben Knopperts en Pieter Hoekstra.


De vrouwen van Wageningen lieten in de overgangsklasse bij de seizoenstart twee punten liggen. Na een 2-0 voorsprong, met bij vlagen fris en fruitig spel, werd in de slotfase alsnog gelijk gespeeld tegen Ring Pass uit Delft. Rosanna van Dijk en Thisja van der Kruijs scoorden.


De mannen van Wageningen verloren op eigen veld van het Groningse GCHC: 1-4. Alexander Griffioen scoorde snel voor de Gelderse eersteklasser. Nog voor rust was de eindstand al een feit, onder meer door drie tegentreffers binnen zes minuten.

Regiosport