Zakaria Dempster won in 2019 in Veenendaal, Martijn Budding werd tweede.
Volledig scherm
Zakaria Dempster won in 2019 in Veenendaal, Martijn Budding werd tweede. © Herman Stöver

Geen Veenendaal-Veenendaal in mei: ‘Klassieker bijzaak in deze crisis’

VEENENDAAL - Het bestuur van de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal heeft een streep gehaald door de 33ste editie, die op vrijdag 8 mei (vrouwen) en iop zaterdag 9 mei (mannen) op de kalender stondn.

De organisatie heeft dit besluit genomen vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en volgt hiermee de huidige richtlijnen van het RIVM, de KNWU en sportkoepel NOC*NSF.

De internationale wielerunie UCI maakte eerder al bekend alle wielerevenementen in april te staken. Verwacht wordt dat deze lijn wordt doorgezet nu ook de start van de Giro d’Italia (start 9 mei) en de Ronde van Groot-Brittannië (start 8 juni) zijn geannuleerd.

Geen risico

Andre Homma, bestuursvoorzitter van Veenendaal-Veenendaal, licht het besluit toe in een persverklaring.

,,De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens de wielerronde werkzaam is, staat altijd voorop. Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing geweest, maar onze klassieker is in deze crisis slechts bijzaak.”

,, We willen alle betrokkenen graag zo snel mogelijk duidelijkheid geven en komen daarom vroegtijdig met dit besluit. Uiteraard gaan we er alles aan doen om volgend jaar de koers voor zowel de heren als dames te organiseren.”

De vorige editie werd in 2019 gewonnen door sprinter Zakaria Dempster, die op de Kerkewijk de geboren Veenendaler Martijn Budding voorbleef. Joop Zoetemelk was in 1985 de eerste winnaar.

Regiosport