Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. © Sven Menschel

Geen zorgen meer voor DVO na winst op Groen Geel

WORMER - DVO draait een prima seizoen, maar moest nog wel rekening houden met de onderkant. De Bennekommers maakten met een 22-27 overwinning bij Groen Geel een eind aan alle zorgen.

,,De druk stond er duidelijk op”, merkte Richard van Vloten. Zijn ploeg ging goed om met de spanning en dat snel de voorsprong. ,,We verzuimden de wedstrijd eerder te beslissen. Nu kwam Groen Geel terug tot 21-21. We bewaarden de rust. Wij hebben ten opzichte van Groen Geel de ervaring.”

DVO kon tegen Groen Geel weer beschikken over Chris van Haren, die vier wedstrijden schorsing uitzat. ,,Chris is solide. Door hem is de balans beter en komt ook Robbe (de Wit, MD) beter tot zijn recht.” De competitie is nu op zijn helft en daarin staat DVO op een keurige zevende plaats. Volgende week wacht nummer acht Blauw-Wit.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 8, Chris van Haren 5, Robbe de Wit 5, Koen van Roekel 4, Danielle Boadi 2, Renée van Ginkel 2 en Roos Scherrenburg

Voor hoofdklasser Wageningen kon 2020 niet beter beginnen. De ploeg van Erik van Brenk opende het jaar met een 39-18 overwinning op ODIK. Net voor de kerst won Wageningen met slechts vijf verschil van de Barnevelders.

,,In de afgelopen trainingen lag de focus op scoren. Dat vertrouwen heeft zich uitbetaald. Maar liefst elf spelers hebben gescoord en het mooie is dat we bij een ruime voorsprong doorgingen met scoren.” Na een dipje van drie nederlagen ligt Wageningen op koers voor de play-offs. Het verschil met Oost-Arnhem en Dalto is vier punten.

Doelpunten Wageningen: Wouter ter Maten 8, Jeffrey van Huenen 6, Eline van Veldhuisen 5, Jasper Broenink 4, Iris Ilekhomon 3, Steven Landman 3, Michelle van den Tempel 3, Jiske van Brenk 2, Nena Ellermeijer 2, Joost van Milligen 2 en Matté Lipke.

Overgangsklasser SKF boekte een knappe overwinning bij Heerenveen: 24-26. Door de zege staat SKF nu boven de degradatiestreep.

Regiosport