Volledig scherm
CMHC op archiefbeeld. © Raphael Drent

Geflatteerd ruime nederlaag CMHC

CULEMBORG - De hockeysters van CMHC misten vier vaste speelsters voor het duel met Woerden, de koploper in de vierde klasse. De Culemborgse ploeg moest even wennen, kreeg grip op de bezoekers maar verloor alsnog met 1-5.

Beide ploegen speelden met veel inzet, CMHC keek al na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. ,,Het was een pittige wedstrijd”, vond speelster Robin Wijdieks. CMHC knokte zich terug in de wedstrijd. Denise Agema bracht de bal voor het doel, invalster Juliette Jonkers gaf het beslissende tikje: 1-2.

,,Toen was er weer enige hoop”, liet Wijdieks weten. CMHC richt­te zich verder op en kwam tot verschillende mooie aanvallen, maar het mocht niet baten. ,,Helaas kregen we alsnog veel doelpunten tegen en werd het 5-1.”

De mannen van CMHC hadden voorafgaand aan het duel met nummer twee Tempo’34 getekend voor een punt, maar waren achteraf niet helemaal blij met de 3-3 uitslag. ,,Hoe is het mogelijk dat zij zo hoog staan, dachten we al tijdens de wedstrijd”, keek speler Vincent Geleyns terug.

,,We hebben goed gespeeld en waren het grootste gedeelte van de wedstrijd echt beter dan zij, maar we hadden vooral in de eerste helft niet veel geluk met de afwerking. Dat deden zij wel beter.”

Na de eerste helft keek CMHC tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft zette de thuisploeg opnieuw aan en nu vielen de treffers wel. Matthijs van Haaften maakte er 1-2 van, Stijn Yntema liet de gelijkmaker aantekenen.

,,Wanneer maken we het nu af, dachten wij na de 2-2. Maar nadat zij met wat fortuin op 2-3 kwamen, moesten we nog flink aan de bak om gelijk te maken.” Niels van Veen nam de treffer in de laatste minuut voor zijn rekening.

De hockeyers van Kromhouters verloren op eigen veld met 0-1 van GHBS uit Groningen. Dat was opnieuw een grote teleurstelling voor de Tielse ploeg die dit seizoen een rol van betekenis wil spelen in de eerste klasse.

Coach Christian Cavallet baalde dan ook flink. ,,We hebben vandaag zoveel goed gedaan en dat we dan een lullig doelpunt tegen krijgen en zelf de kansen laten liggen, vind ik echt frustrerend. Dan had ik er vorige week (toen Kromhouters met 1-0 verloor bij Bully, LdS) minder moeite mee.”

De Tielse ploeg begon goed op eigen veld. ,,Het eerste kwart waren we heel dominant en kregen we ook heel veel mogelijkheden om de score te openen”, zag Cavallet. ,,Ons overwicht leverde drie corners en een strafbal op, maar we scoorden niet. En uit een stomme counter krijgen zij een strafbal die ze wel maken.”

Kromhouters probeerde de bakens te verzetten, zette veel druk en kreeg ook wel wat corners. ,,In het laatste kwart kregen we echt goede kansen, daar deden we te weinig mee. Of je noemt het pech, maar daar geloof ik niet zo in.

,,Als je naar ons spel kijkt, zijn we echt al in de buurt waar we moeten zijn. Verdedigend zit het heel goed, we hebben vijf treffers tegen in vijf wedstrijden en daarvan was maar een veldgoal. Maar aanvallend... We moeten de oplossing bij onszelf zoeken.”

De hockeysters van Kromhouters blijven het goed doen in de tweede klasse. De Tielse ploeg, die derde staat na vijf speelronden, had weinig moeite met hekkensluiter Deventer en won met 5-0. Mandy van Kooten scoorde drie keer, Noor van Oostveen en Heleen Salet elk eenmaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport