Volledig scherm
Beeld van DVO-Fortuna. De kleine Gertjan Meerkerk, goed voor acht doelpunten, torent boven de tegenstanders uit. De wedstrijd wordt gekenmerkt door strijd. © Sven Menschel

Gevecht eindigt in verlies voor DVO

BENNEKOM - De wedstrijd tussen DVO en Fortuna was een waar gevecht. Beide ploegen streden voor elke centimeter, waarna de gasten uit Delft met de punten naar huis gingen: 16-18. Twee minuten voor tijd was het nog gelijk tussen de hekkensluiter en de topfavoriet. 

,,Een geweldige wedstrijd. Wij deden het tactisch heel goed, maar in de slotfase werden wij genaaid”, wees een woeste Richard van Vloten met beschuldigde vinger naar de debuterende scheidsrechter Falkenberg. ,,Hij ontnam ons twee stippen. Wij verdienden zeker minimaal een punt.’’

Daar leek DVO op af te stevenen in de confrontatie tussen de hekkensluiter en het tot topfavoriet gebombardeerde Fortuna. De Delftenaren namen de voorsprong, rustten met 7-10, maar bij 9-11 nam Gertjan Meerkerk - die bij 2-3 geel ontving na een opstootje - DVO bij de hand. De van KCC overgekomen spits bracht de stand op 11-11 en met zijn volgende treffer bracht hij DVO zelfs een voorsprong: 13-12.

De sfeer binnen het veld werd er niet beter op. Spelers zochten de grens op of gingen er soms overheen. Mede door een warrig optreden van Falkenberg. Commentaar kwam Van Vloten op geel te staan.

Tot 16-16 - en twee minuten op de klok - hielden beide ploegen gelijke tred. DVO werd twee stippen onthouden en Fortuna scoorde twee keer. DVO bleef zonder punten na een heroïsch gevecht. DVO kan met vertrouwen de komende periode tegemoet zien. Het won van Blauw-Wit en bood tot de laatste minuut weerstand tegen de grote favoriet. 

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 8, Robbe de Wit 3, Janine van Schie 2, Chris van Haren, Koen van Roekel en Saskia van der Zee

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. VCV degradeert uit topdivisie

    VCV degradeert uit topdivisie

    RIJSWIJK - Het Veenendaalse VCV is het niet gelukt om degradatie uit de topdivisie te voorkomen. Ondanks dat het zelf met 1-3 won bij Inter Rijswijk was het afhankelijk van wat concurrent Volley Tilburg zou doen. Die uitslag was kort voor aanvang in Rijswijk al bekend aangezien die wedstrijd eerder werd gespeeld. De 1-3 winst van Volley Tilburg bij Dynamo Apeldoorn 2 zorgde voor teleurstelling bij VCV maar die werd even later omgezet in de wil om te winnen.

Regiosport