Volledig scherm
Veenendaal - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL - Jumbo) - Wouter WIPPERT (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during Veenendaal - Veenendaal 2018 - photo Carla Vos/Cor Vos © 2018 © Dylan Groenewegen zegeviert voor de derde keer op de Kerkewijk in Veenendaal.

Groenewegen opnieuw de sterkste in Veenendaal

Dylan Groenewegen heeft de 33ste editie van de Veenendaal-Veenendaal Classic op zijn naam geschreven. Het was voor de sprinter uit Amsterdam alweer zijn derde zege in Veenendaal; in 2015 en 2016 kwam hij ook als eerste over de streep.

Ontsnappingen waren er genoeg in Veenendaal en dus leek het er ook lang op dat een massasprint, doorgaans vanzelfsprekend in de Veenendaal-Veenendaal Classic, tactisch omzeild werd. Toch klaarde LottoNL-Jumbo het klusje en bracht het kopman Groenewegen richting de finish in een zetel.

In de sprint was de winnaar van drie Tour-etappes duidelijk te sterk voor Wouter Wippert (Team Roompot NL) en de Noor Sondre Holst Enger. ,,Het was moeilijk om vandaag te controleren'', verklaarde Groenewegen. ,,Veel ploegen probeerden het met vluchtpogingen dus controle houden was lastig. Gelukkig sta ik wat niveau betreft nu waar ik hoor te staan en kon ik toch nog winnen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport