Volledig scherm
Patrick Prosper Fini (links) en Wilco den Hartog (rechts) houden oogje in het zeil als Tommy Bekooij voor Quick Boys een afspeelmogelijkheid zoekt. © BSR Agency

GVVV bakt er niets van tegen Quick Boys

KATWIJK - De 2-0 nederlaag van GVVV tegen Quick Boys had de Veenendaalse tweededivisionist volledig aan zichzelf te wijten. 

Quick Boys scoorde het eerste doelpunt uit een vrije trap en twee minuten later het tweede rechtstreeks uit een corner. Daarna was de thuisploeg nog één keer gevaarlijk met een schot op de lat, waarna verdediger Taoufik Adnane de bal op de doellijn keerde. 

Verder beperkte Quick Boys zich tot terugtrekken op de eigen helft en loeren op een counter om GVVV te verrassen.

GVVV stelde daar eigenlijk niets tegenover. De ploeg van trainer Niek Oosterlee speelde fantasieloos, leed ontzettend veel balverlies en maakte het Paul van der Helm, de uiterst zwak opererende doelman van Quick Boys, nooit lastig.

Rugwind

Waar Quick Boys voor rust profiteerde van de harde rugwind, trok GVVV daaruit geen enkel voordeel. Tot grote woede van Oosterlee. „Bij corners van Quick Boys was het bij ons alle hens aan dek. Daaruit viel ook het tweede doelpunt. Wij kregen na rust ook verschillende hoekschoppen. Die kwamen amper voor de goal en werden steeds gemakkelijk opgeruimd.”

De achterstand in de 21ste minuut was typerend voor het spel van GVVV. Na balverlies bij een corner counterde Quick Boys snel en moest Adnane een overtreding maken om het gevaar te neutraliseren. Specialist Tommy Bekooy krulde vervolgens de bal over de muur achter doelman Johan Jansen: 1-0.

Bij de hoekschop van Sabir Achefay bukte Berry Powel, in de veronderstelling dat Jansen de bal zou pakken, waarna de bal in het doel verdween: 2-0.

Ongevaarlijk

Na rust zette GVVV nog wel aan, maar bleef totaal ongevaarlijk voor het vijandelijke doel. Ook het inbrengen van Jeremy de Graaf en Damiano Schet zette geen zoden aan de dijk.

GVVV is de komende twee weken speelvrij en vervolgt de competitie op 1 februari thuis tegen Scheveningen. Door de nederlaag zijn de Veenendalers gezakt naar de elfde positie op de ranglijst.

GVVV: Jansen; Fini, Den Hartog, Van der Voort, Adnane; Oostinjen (72. De Graaf), De Jong, De Leeuw; Laghmouchi, Powel, Van Nieuwkerk (72. Schet).

Regiosport