Volledig scherm
10-06-2019 NED: Libema Open, RosmalenGrass Court Tennis Championships / Bibiane Schoofs NED © Ronald Hoogendoorn

Halve finale eindstation Schoofs

EDE - Bibiane Schoofs is in de halve finale van het sterk bezette grastoernooi van Ilkley uitgeschakeld. Na knappe zeges op Madison Brengle, Yanina Wickmayer en Anna Blinkova bleek de Hongaarse Timea Babos in twee sets te sterk: 5-7, 3-6. 

Babos leunde vooral op een ijzersterke service, die op het Britse gras uitermate effectief bleek. In de eerste set ging het gelijk op, maar in de twaalfde game verloor de Edese haar service en daarmee de set.

Ook in de tweede set ontliepen de twee elkaar niet veel. Schoofs kreeg op 2-2 een breakpoint, maar deze was niet aan haar besteed. Bij een 4-3 stand sloeg Babos wel toe, waarna ze de partij eenvoudig uitserveerde.

Schoofs kan echter terugkijken op een prima toernooi. Ze tankte zelfvertrouwen voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon, dat maandag van start gaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport