Volledig scherm
Jeff de Quay probeert voor Reehorst door de defensie van Cometas te breken. © Sven Menschel

Handballer Jeff de Quay op halve kracht ook van waarde voor Reehorst

EDE - Handballer Jeff de Quay onderging driekwart jaar geleden een hakoperatie. Voorlopig als deeltijdwerker is de 30-jarige Edenaar toch alweer belangrijk voor tweededivisionist Reehorst.

Hij komt nog maar sporadisch binnen de lijnen, maar bewees vorige week zaterdag met drie treffers tegen Cometas (28-22 zege) dat hij ook op halve kracht zorgt voor extra impulsen in de ploeg van coach Sander Barents

,,Ze hebben kalk van mijn hielbot afgehaald‘’, haalt De Quay de in januari uitgevoerde operatie nog even aan. ,,Ook de achillespees moest worden losgehaald. Daarna zat ik zes weken in het gips. Drie maanden lang was ik alleen bezig met fysiotherapie.”

Hij begon in augustus voorzichtig mee te trainen bij Reehorst, in voorbereiding op het nieuwe seizoen in de tweede divisie. ,,Ik doe nu per wedstrijd drie kwartier mee, meer zit er niet in.”

,,Vanaf de bank had hij zaterdag in de beginfase het spel van Cometas geanalyseerd. ,,Aan de rechterkant kon ik als verse kracht extra druk geven. Dat werd lastig voor de verdediging van Cometas. Mijn teamgenoten gingen mee in mijn energie om alles te geven in die fase van de wedstrijd.”

Glimlach

De Quay kwam tegen de ploeg uit Leeuwarden pas in de laatste tien minuten weer van de bank. Hij speelde met een grote glimlach op zijn gezicht. ,,Ik vind een wedstrijd spelen het mooiste wat er is. Dan geniet ik volop van iedere minuut.”

De  oud-speler van de Arnhemse eredivisieclub Swift (tegenwoordig DFS) moet de tijd nemen om helemaal fit te worden. Pas daarna kan hij de speeltijd per wedstrijd weer verder uitbouwen.

,,Ik hoop in januari volledig mee te doen. De afwikkeling van de voet is nu nog pijnlijk. Ik loop morgen de hele dag mank. Maar na het eerste oefenpotje bleef de pijn twee dagen. Op het veld ben ik er niet mee bezig, maar ik voel wel wanneer ik gas moet terugnemen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport