Volledig scherm
Simon van der Jeugt op archiefbeeld. © eigen foto

Herstelde Van der Jeugt debuteert bij Polar Bears

EDE - De Belg Simon van der Jeugt (22) vierde zijn competitiedebuut bij Polar Bears met een 13-8 overwinning tegen hekkensluiter ZPB. Van der Jeugt revalideerde drie maanden van een vijfvoudige kaakbreuk, opgelopen in een oefenpotje tegen BZC.

Dat hij de wedstrijd van het tweede team van Polar Bears tegen ZPB 2 zou spelen, wist Simon van der Jeugt al eerder. Maar dat hij ook speelminuten in de hoofdmacht van Polar Bears tegen het eerste team van de Barendrechtse zwemclub kreeg, hoorde de Belgische international pas in de loop van zaterdag.

,,Ik was aangenaam verrast. Er werd me wel verteld dat ik niet alles zou spelen, wel speelminuten zou maken. Dat gebeurde ook. Ik kwam er bij het begin van de tweede periode in. Of ik angst had? Nou, nee dat niet. Ik kamp nog wel met de naweeën van de blessure, kan de kiezen nog steeds niet goed op elkaar krijgen. Maar sinds vorige week kan ik weer voorzichtig vast voedsel eten. Dat is al een hele opluchting”, vertelde een opgewekte Van der Jeugt.

Over dat hij eindelijk weer eens zijn favoriete Vlaamse frieten naar binnen kon werken, raakte de Belg niet uitgesproken. ,,Ik heb er intussen weer veel van naar binnen gewerkt”, genoot de inmiddels in Ede wonende Belg na.

Hij kreeg na afloop alom schouderklopjes en complimenten. Niet dat hij scoorde, maar iedereen van het team voelde dat de eerste speelminuten belangrijk voor Van der Jeugt waren.

Voor Polar Bears was het noodzaak om van ZPB te winnen. Dat het geen makkie tegen de laatste van de eredivisie zou worden, stond vooraf vast. Coach Mike van Beek had zijn spelers daarop gewezen.

Regiosport