Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Ede en Hattem. © Herman Stöver

Hockeyers Ede schieten weer in de roos

EDE - Na een moeizame competitiestart maken de Edese hockeyers weer een gezonde indruk. Tegen Hattem boog de overgangsklasser een achterstand om: 3-2.

Al snel kwamen de bezoekers, gecoacht door Tristan Steenmeijer (oud-speler en -trainer van Ede) uit een strafcorner op 0-1. Ede kwam langszij via Stijn Draaijer, maar Hattem ging toch met een voorsprong de rust in. In het derde kwart kwam Ede wederom langszij door een kunstzinnige treffer van Lennart Bakker. Draaijer joeg de 3-2 binnen uit een strafcorner. `

De Edese vrouwen kenden in de eerste klasse D geen problemen met Civcum. De gasten uit Cuyk, die vorig seizoen in de zuidelijke eerste klasse C speelden, kregen op sportpark De Bosrand geen poot aan de grond. Het werd 5-0 en daar kwam de uitploeg er nog genadig van af. 

Toch viel de eerste treffer pas halverwege het eerste bedrijf. Anneke van Dam schoot met de backhand raak. Door een rake tip-inn van Britt Willemsen zochten de ploegen met 2-0 de kleedkamers op. Door goals van Dymphe Laan, Tess van der Linden en wederom Willemsen liep Ede na rust nog verder uit. De ploeg van trainer Lukas Westra handhaaft zich door de zege in de top vier.

De vrouwen van Wageningen morsten na vier zeges op rij weer punten. In en tegen Leiden kwam de ploeg van trainer Michiel Franck niet verder dan 1-1. Koploper Push blijft intussen winnen. De ploeg uit Breda won tot dusver alle wedstrijden en heeft inmiddels een gat van vijf punten geslagen met zowel Wageningen als Breda. 

,,Het was een wedstrijd zonder al te veel kansen”, zag Franck. ,,Er gebeurde überhaupt weinig in beide cirkels. Toch waren wij drie van de vier kwarten beter. We hadden dat beter moeten uitbuiten. Zonde.” In het eerste kwart werd niet gescoord. Ook in het tweede kwart bleken de goals schaars. Maar door een fraaie treffer van Elaine de Vries, vier minuten voor rust, gingen de Wageningsen toch met een voorsprong aan de thee. 

Uit een strafcorner werd het in het tweede bedrijf 1-1. Een winnaar kwam er niet in het tegenvallende duel. Wageningen heeft uit zes duels dertien punten behaald. Komend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Beuningen, dat na de nederlaag tegen Eindhoven de hekkensluiter is in de overgangsklasse A. Wageningen speelde tot dusver drie thuiswedstijden en won ze alledrie.

Regiosport