Volledig scherm
Alicia de Bock tijdens de wedstrijd tussen Ede en GHBS. © Herman Stöver

Hockeyster De Bock laat zich vooral zien

EDE - Hockeyster Alicia de Bock beleefde een uitstekende middag met haar Edese ploeggenoten tegen GHBS: 3-0. ,,We wilden GHBS meteen onder druk zetten. We konden ook goed de zijkanten benutten. Met mijn snelheid is dat ideaal. Dat zit in de familie, haha. Mijn broer Renaldo, spelend bij de mannen, is ook razendsnel.”

Het gaat (buiten de 3-0 overwinning om) bovendien van een leien dakje voor de ploeg van coach Lukas Westra. Van de negen duels ging er slechts één verloren. ,,Het woord overgangsklasse is nog niet gevallen’’, reageerde de zeventienjarige De Bock. ,,Misschien moeten we het er binnenkort toch maar eens over hebben. We hebben een frisse, jonge ploeg. We spelen vrijuit en dat werkt blijkbaar heel goed. Onze technische staf is niet bang om jonge speelsters vroeg een kans te geven. Ik maakte mijn debuut al op mijn dertiende.”

Voor De Bock kwam er zo een positief eind aan een kwakkelende week. Dat had vooral zijn weerslag op haar stembanden. ,,Vrijdag bij de laatste training was mijn stem helemaal weg. Niet echt handig. Maar het belemmerde me niet bij het hockey. Zoveel praat ik immers niet in het veld.” De Bock was hoorbaar aan een lepel honing toe. ,,Eerst maar een biertje”, besloot ze. ,,Misschien helpt dat ook wel. Maar we hebben wel wat te vieren.”

Regiosport