Volledig scherm
Hockeysters Ede op archiefbeeld. © Herman Stöver

Hockeysters Ede de baas in eigen huis

EDE - Sportpark De Bosrand is dit seizoen voor veel ploegen een onneembare vesting. De Edese hockeysters wonnen dit seizoen alle thuiswedstrijden. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop ging GHBS, toch de nummer drie van de eerste klasse D, ging de bietenbrug op: 3-0.

Al in de eerste minuten kreeg Alicia de Bock twee beste kansen. De 1-0 kon niet uitblijven en die viel dan ook in het eerste kwart. Britt Willemsen kreeg een inzet van Dymphe Laan tegen de stick voor de 1-0. De eerste de beste strafcorner was ook direct doeltreffend. Anneke van Dam, de cornerspecialist bij uitstek, tekende voor een 2-0 ruststand.

GHBS was het letterlijk aan zijn stand verplicht de druk na rust op te voeren. Dat deed het ook, maar het ontbrak de Groningsen aan overtuiging. In tegenstelling tot Ede, dat de wedstrijd vakkundig uitspeelde. De Bock bekroonde een sterke pot met een fraaie treffer. Het kwam de uitblinkster toe. Ze was er al een paar keer akelig dichtbij.

,,Ik was blijer met de manier waarop de goal tot stand kwam’’, zei De Bock. ,,Een mooie combinatie met Anneke (Van Dam, red.). Dat ik dan scoor, is een mooie bijkomstigheid.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport