Volledig scherm
Hockeysters Ede op archiefbeeld. Trainer Lukas Westra is dik tevreden na een prima uitstekend verlopen tweede seizoenshelft. © Herman Stover

Hockeysters Ede sluiten seizoen af in stijl

EDE - De hockeysters sloten een grandioze tweede seizoenshelft af met een knappe zege op GHBS: 3-0. De Edesen namen door de zege de vierde stek in de eerste klasse D over van de Groningsen. Trainer Lukas Westra was uiteraard dik tevreden. 

,,In totaal 28 punten gehaald na de winterstop”, rekende hij uit. ,,Alleen punten verspeeld tegen Beuningen en Bully. Ik kan alleen maar trots zijn op mijn ploeg.” Door goals van Dymphe Laan en Isa Draaijer (strafcorner) nam Ede bij rust al een voorschot op de overwinning. In een rommelige tweede helft sloeg Ede in de slotfase nogmaals toe. Na uitstekend voorwerk van Noor Groenen scoorde captain Laan haar tweede van de middag. 

Bij de Edesen stoppen in ieder geval Femke Bootsma, Bente Jansen en Shayenne Dechene. ,,Dat kan ik alleen maar respecteren”, besloot Westra. ,,Van hockey kun je nu eenmaal niet leven. De ploeg offert er veel voor op. Het moet ook allemaal wel passen in combinatie met studie, werk of je sociale leven. Maar de kern van de selectie blijft wel intact.”

Ook de mannen van Wageningen sloten het seizoen in stijl af, maar dan in negatieve zin. De tweedeklasser verloor met 1-3 van Eelde en eindigt in de tweede klasse D als derde. Op gepaste afstand van de nummers één en twee. Zij gaan play-offs spelen. De goals vielen na rust. Ryan van de Beek opende de score, maar de noorderlingen gingen er met de zege vandoor. Bij Wageningen vertrekken Harmen Rosing, Ralph Wentel en Constantijn Erasmus. Erasmus gaat zijn geluk beproeven bij Ede, dat in de overgangsklasse uitkomt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport