De hockeyers van Ede staan vijfde, met uitzicht op meer , als de competitie nog wordt hervat.
Volledig scherm
De hockeyers van Ede staan vijfde, met uitzicht op meer , als de competitie nog wordt hervat. © Herman Stöver

Hockeyteams Ede en Wageningen vergaderen, quizzen en wachten nog even af

EDE/WAGENINGEN - Nog altijd zit de hockeywereld in de wachtkamer wat betreft het al of niet hervatten van de competitie. Naarmate de tijd vordert, lijkt de motivatie ook minder.

,,Donderdag hadden we met de hele ploeg via video een meeting’’, reageert coach Bastiaan Bunnik, coach van de Edese mannen. ,,Iedereen wil niets liever dan zo snel mogelijk het veld op. Maar de grootste vragen zijn: gaat het nog gebeuren? En zo ja, in welke vorm?”

Geen perspectief

,,Je proeft dat de motivatie om het trainingsschema vol te houden wat lager wordt. Dat is logisch. Juist omdat er nog geen perspectief is waar we naartoe werken. Het wrange is dat het de laatste weken prachtig weer is. Ideaal hockeyweer. De zondagen zijn niet meer wat ze waren.”

De mannen van Ede nemen in de overgangsklasse de vijfde plek in, met nog alle kans op de play-offs. Het verschil met koploper Leiden is slechts vier punten. De vrouwen van Wageningen, net als de Edese mannen uitkomend in de overgangsklasse, benutten hun tijd om elkaar nog beter te leren kennen.

Teamgeest

,,Met de teamgeest zit het wel goed’’, vertelt speelster Elaine de Vries. ,,Uiteraard missen we het hockey, maar iedereen probeert wel fit te blijven. Dat is wel mooi om te zien. Elke week komen we via Zoom samen en spelen we een quiz. Op die manier komen we nog meer over elkaar te weten.”

Wageningen (rode shirts) won in het weekeinde voor de coronacrisis met 4-3 van Zwolle. De play-offs lagen in het verschiet.
Volledig scherm
Wageningen (rode shirts) won in het weekeinde voor de coronacrisis met 4-3 van Zwolle. De play-offs lagen in het verschiet. © Sven Menschel

De vrouwen staan tweede in de overgangsklasse. Goed voor het spelen van play-offs. ,,We zijn nog steeds gedreven om de door ons gewenste promotieklasse te halen. Daar hebben we met zijn allen keihard voor gewerkt. Dat vooruitzicht is voor ons de grootste motivatie.”

Scenario’s

Quote

We zijn nog steeds gedreven om de door ons gewenste promotie­klas­se te halen.

Elaine de Vries, hockeyster Wageningen

Verschillende scenario’s doen al de ronde, net als bij het betaalde voetbal. Het seizoen afblazen is de meest rigoureuze beslissing. De play-offs afwerken, waarbij het restant van de reguliere competitie wordt overgeslagen, is ook een optie. 
Maar veel, zo niet alles, zal afhangen van de maatregelen die de overheid dinsdag aankondigt.

Regiosport