Iris Wolves gaat volle bak voor de Olympische Spelen in 2021.
Volledig scherm
Iris Wolves gaat volle bak voor de Olympische Spelen in 2021. © Mark Gunnink

Iris Wolves en Joanne Koenders houden vast aan olympische droom

EDE - Het coronavirus heeft de plannen van veel sporters in de war geschopt. Maar de waterpolo­sters Iris Wolves en Joanne Koenders van Polar Bears blijven na uitstel van de Spelen hun olympische droom najagen.

Eerder deze maand werd het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Triëst al verschoven naar mei. De voorbereiding van het Nederlands vrouwenwaterpoloteam was danig verstoord. Bondscoach Arno Havenga koos direct voor een gewijzigde aanpak.

,,We mochten even op vakantie, ik ben een week naar de Canarische eilanden geweest”, vertelt Polar Bears-speelster Iris Wolves (25).

Hometrainer

Ze was net op tijd terug in Nederland, voordat ook daar de deur op slot ging. ,,Een gezamenlijke training is er niet meer bij, we hebben nu een programma, dat we thuis kunnen afwerken. We kregen zelfs een hometrainer, waarop we kilometers maken”, vertelt de Edese.

Ze is blij dat er deze week duidelijkheid kwam over het wel of niet doorgaan van de spelen. ,,Natuurlijk kwam de boodschap hard aan, maar de onzekerheid is in ieder geval verdwenen. We kunnen ons nu focussen op volgend jaar. Dan ga ik er nog een keer helemaal voor.”

Ook keepster Joanne Koenders (23) houdt met zelftrainingen de conditie op peil. ,,Daarvoor moet je zelfdiscipline hebben, niet de kantjes er van aflopen. Ik ben fanatiek genoeg er helemaal voor te gaan.”

Doel

Ook Koenders uit Arnhem wil naar Tokio. ,,Deelname aan de Olympische Spelen is het summum voor een sporter. Dat doel streef ik na. Hoe, dat zien we later wel. Nu is de gezondheid het belangrijkste.”

Ze wilde in oktober een opleiding aan de politieacademie starten, maar kreeg toestemming volgende jaar na de Spelen te starten.

Wolves stelt een buitenlands avontuur een jaar uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport