Volledig scherm
Jan-Willem Van Schip won vorige week de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour. © BELGA

Jan-Willem van Schip slaat NK wielrennen over

EDE/WAGENINGEN - Jan-Willem van Schip verschijnt niet aan de start van het NK wielrennen volgende week in Ede. De wielrenner van Roompot-Charles verkiest de Europese Spelen (baanwielrennen) in Wit-Rusland boven de strijd om de rood-wit-blauwe trui.

Van Schip - vorige week nog winnaar van de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour - was al niet te spreken over het parcours dat in de  ‘achtertuin’ van de inwoner van Wageningen was uitgetekend. Hij kwam zelfs met een alternatieve route. Nu verschijnt Van Schip helemaal niet aan de start. Hij kan in Minsk punten pakken richting de Olympische Spelen van Tokio 2020, zijn hoofddoel. 

De Europese Spelen starten komende vrijdag en duren tot maandag 1 juli. Van Schip fietst daar de koppelkoers, de puntenkoers en het combinatieklassement.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport