Janneke Elzinga hier in actie op archiefbeeld tijdens de KPN Marathon Cup: ‘Het was een seizoen vol vallen en opstaan. Letterlijk.’
Volledig scherm
PREMIUM
Janneke Elzinga hier in actie op archiefbeeld tijdens de KPN Marathon Cup: ‘Het was een seizoen vol vallen en opstaan. Letterlijk.’ © Ron Magielse

Janneke Elzinga: ik hoop elk jaar op schaatsmarathon in eigen land

WAGENINGEN - Marathonschaatser Janneke Elzinga pakte deze week haar spullen in voor de laatste buitenlandse trip van het seizoen. Nog één keer pieken in Zweden, dan is de winter geslaagd.

De laatste drie wedstrijden van de KPN Grand Prix, een reeks van in totaal zes races op natuurijs, voelen voor Elzinga een beetje als ‘het toetje’ van het seizoen.

Voor het vertrek naar Luleå, een stad met nog geen vijftigduizend inwoners in het noorden van Zweden, blikte de schaatsster al terug op haar prestaties op het ijs, de afgelopen maanden. „Het was een seizoen vol vallen en opstaan. Letterlijk”, zegt Elzinga.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport