Jari Hardies (links, op archiefbeeld) in een interland tegen Nederland.
Volledig scherm
Jari Hardies (links, op archiefbeeld) in een interland tegen Nederland. © Spelten Marco

Jari Hardies wil met DVO in Nederland top vier bestormen

BENNEKOM - Hij speelde langer met de gedachte een korfbalavontuur in Nederland aan te gaan. DVO toonde serieuze interesse in Belgisch international Jari Hardies en hij hapte toe.

De korfballers van DVO werden afgelopen zaalseizoen zesde. Komend jaar gaat de club voor de top vier. Om dat te realiseren, zocht DVO versterking en die vonden de Bennekommers in de persoon van Belgisch international Jari Hardies (30).

Trainer Richard van Vloten nam het initiatief. De voormalig trainer van het Belgische Riviera kent het korfballandschap van de zuiderburen goed en zocht contact.

Fortuna

Hardies: ,,Ik had vroeger altijd de ambitie, maar niet direct de intentie naar de Nederlands competitie te trekken. Totdat vanuit Nederland de interesse kwam. Eerst van Fortuna, daarna via Richard. Fortuna koos voor een andere speler, dus dat ging niet door. Daarna volgden de gesprekken bij DVO, het was meteen een goed contact.”

Met de transfer als gevolg. Hardies, inwoner van Antwerpen, is eigenlijk letterlijk geboren op het veld van AKC Luma. ,,Mijn ouders waren beiden spelers van AKC. Dus ik speelde ook bij AKC.”

En dat was een succesvolle periode. De ploeg uit de havenstad pakte in 2017 de zaaltitel en won vorig seizoen de veldtitel. Hardies werd in het seizoen 2016/2017 uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Daarnaast speelde hij meer dan vijftig interlands voor België.

Aanvoerder

,,Ik heb in België een bepaalde status verworven. Nadat de nationale ploeg twee jaar geleden verjongde, werd ik naast de meest ervaren speler ook aanvoerder.”

Hardies speelde meerdere mondiale kampioenschappen, zoals het afgelopen WK in het Zuid-Afrikaaanse Durban. ,,Met mijn dertig jaar neem ik ervaring mee naar Bennekom. DVO is een jonge ploeg, dus ik hoop dat ik daarin kan helpen. Verder hoop ik met mijn lengte (1.98 meter) en reboundkracht iets te kunnen toevoegen aan het huidige team.”

DVO-coach Richard van Vloten legde het contact met de Belg Jari Hardies om naar Bennekom te komen.
Volledig scherm
DVO-coach Richard van Vloten legde het contact met de Belg Jari Hardies om naar Bennekom te komen. © Herman Stöver

Van Vloten, nu twee seizoenen hoofdtrainer, koos - blessures en schorsingen buiten beschouwing gelaten - voor een vast mannenkwartet: Chris van Haren, Gertjan Meerkerk, Koen van Roekel en Robbe de Wit. ,,Ik hoop een plaats te veroveren. Ik denk dat wij allemaal beter worden van concurrentie en Richard heeft nu meer opties.”

Investering

,,Het is een investering. Het is bijna twee uur reizen, maar ik ga niet verhuizen naar Nederland”, is Hardies stellig. ,,Het zal heel pittig worden en we moeten testen of het daadwerkelijk past, maar ik heb er zin in. Uit de verhalen komt naar voren dat DVO een club is waar korfbal echt leeft.”

Quote

Uit de verhalen komt naar voren dat DVO een club is waar korfbal echt leeft

Jari Hardies

,,Het ging een paar jaar geleden misschien iets minder, maar na veel en hard werken komen de prijzen. Met AKC schreven wij eenzelfde verhaal. We degraderen zelfs om vervolgens kampioen te worden. DVO heeft de ambitie top vier te halen.”

Hardies mag Nederland nog niet in

De selectie van DVO mocht donderdagavond terug het veld op. Aanwinst Jari Hardies was afwezig. ,,Ik mag de Belgisch-Nederlandse grens niet over. Vanaf dat we weer niet-werkgerelateerd mogen reizen, ben ik er bij.”

De huidige regelgeving geldt tot en met maandag 8 juni. ,,In België hebben ze ook de maatregelen versoepeld. Vanaf maandag is sporten in groepen tot twintig personen toegestaan met inachtneming regels van social distancing. We kregen toestemming van mijn huidige club AKC vanaf dinsdag twee keer per week te trainen. Kan ik toch nog eens een balletje vastnemen. Dat is geleden van begin maart”, reageert Vlaming Hardies.

Ook in België werd de competitie stopgezet. ,,De reguliere competitie was klaar en we zouden beginnen met de play-offs. We eindigen nu als derde, maar een finaleplek zat erin.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport