Volledig scherm
KV Wageningen start het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen OVVO. © Herman Stöver

Jeugdig KV Wageningen gaat op ingeslagen weg verder

WAGENINGEN - De korfballers van Wageningen willen de lijn van vorig seizoen doortrekken in de hoofdklasse. 

De ploeg van coach Erik van Brenk eindigde op het veld als zesde en in de zaal als derde. ,,We willen richting subtop en uit de degradatiezorgen blijven’’, verduidelijkt Van Brenk.

In zijn debuutjaar haalde Wageningen, dat het seizoen opent tegen het Maarssense OVVO, slechts vier punten in de eerste veldhelft. Pas in de voorlaatste speelronde was handhaving gegarandeerd. 

Jonge selectie

,,Ik zie dat de jonge selectie duidelijk stappen maakt en omdat ze nog zo jong zijn, zit er veel rek in deze groep’’, merkt Van Brenk op.

Noa Kapteyn vertrok van Wageningen naar Oost-Arnhem, terwijl Nena Ellermeijer (Unitas) en Michelle van den Tempel (Dalto) de selectie versterkten. 

,,Ons doel is ook de nieuwe speelsters in te passen en op die manier als team beter te worden. De absolute piek moet liggen in het zaalseizoen’’, vindt Van Brenk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport