Joëlle Hoebert met zoon Daniël en dochter Sofia.
Volledig scherm
PREMIUM
Joëlle Hoebert met zoon Daniël en dochter Sofia. © Herman Stöver

Joëlle Hoebert blikt terug: ‘Hockey heeft mij heel veel gebracht’

WAGENINGEN Ze was er al vroeg bij, maar stopte ook relatief vroeg met topsport. Toch kijkt Joëlle Hoebert (38) met trots terug op haar hockeycarrière. ,,Het heeft me veel, zo niet alles gebracht.” 

Quote

Aan een topsportcarrière kun je wel degelijk vriend­schap­pen overhouden.

Joëlle Hoebert

Telg uit een echte hockeyfamilie. Samen met zus Willemijn at, leefde en ademde ze hockey. De Wageningse Joëlle Hoebert, nu 38 jaar, is min of meer als topsporter geboren. Debuteerde al op haar veertiende in de hoofdmacht voor Wageningen.

Ze was nog een tiener toen Kampong haar wegplukte van sportpark De Bongerd. In Utrecht verbleef ze vijf jaar. Maar de grootste successen vierde ze in de zaal. Hoogtepunt was het behalen van WK-goud in 2007.

,,Ik vond zaalhockey net zo leuk als veldhockey. Ik kon ook niet kiezen tussen de twee. Veel veldspelers hebben een hekel aan spelen in de zaal. Ik niet. Integendeel zelfs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport