Volledig scherm
Jong Vitesse - GVVV Jong Vitesse speler Anil Mercan (r) scoort de 3-1 voor Jong Vitesse en viert dit met zijn teamgenoten. © Pro Shots / Remko Kool

Jong Vitesse leert ‘oudjes’ van GVVV de les

ARNHEM - De 4-1 eindstand vertelde eigenlijk alles. Jong Vitesse was GVVV in effectiviteit de baas. Het jonge spul van trainer John Lammers had zich vooral in de eerste helft goed ingesteld op de kracht, maar vooral op de zwakte van de Veenendaalse zaterdagclub: de omschakeling.

Met de razendsnelle spits Abiola Dauda wist de verdediging van GVVV zich een aantal keren geen raad en dat leverde ook doelpunten voor de Arnhemmers op.

Na twaalf minuten strafte Dauda een slippertje van Martin van Eck af: 1-0. Een minuut later miste Frank Tervoert voor GVVV een strafschop, maar vier minuten later was het toch raak door Danny de Leeuw: 1-1.

In de twintigste minuut ging doelman Johan Jansen onder een bal door, waarna Kai Koreniuk gemakkelijk kon scoren: 2-1. Het werd voor rust ook nog 3-1. Anil Mercan anticipeerde goed op een lange bal van Thomas Oude Kotte.

Na rust kreeg GVVV meer grip op het spel, Jong Vitesse leunde comfortabel achterover en loerde op counters. Hoewel GVVV diverse mogelijkheden kreeg om dichterbij te komen – Roy Terschegget en Tervoert kregen een paar dotten van kansen – gooide Jong Vitesse via een penalty de wedstrijd kort voor tijd definitief in het slot.

Bart Hulsbos kon Dauda alleen onreglementair afstoppen en moest met rood naar de kleedkamer. Dauda haalde zelf de trekker over: 4-1.

Regiosport