Volledig scherm
© ANP

Kampioen Gert-Jan Veldhuizen: ‘Ik dacht nog tweede plaats is ook mooi’

WAGENINGEN - Op zijn 28ste verjaardag gaf Gert-Jan Veldhuizen zichzelf het mooiste cadeau. De Wageningse biljarter veroverde zondag de Nederlandse titel in de spelsoort ankerkader 71/2.

Veldhuizen versloeg in een Gelderse onderonsje Dierenaar Michel van Silfhout met 170-125. ,,Het lijkt misschien een gemakkelijke overwinning, maar dat was zeker niet zo. Ik stond dik achter. Met 110-6 of zoiets. Ik zat op mijn stoel en dacht: ‘Ach, een tweede plaats is ook mooi’. En toen maakt Michel opeens een foutje.”

In Gemeenschapshuis Iedershuus in het Limburgse Afferden stond Veldhuizen op. Om eerst een sanitaire stop te maken. Daarna legde hij een serie van ‘pakweg zeventig punten’ op het biljartlaken.

,,Ik wilde even tot rust komen, had daarvoor een paar slordige fouten gemaakt. Nu moest het gebeuren. Mijn achterstand kon ik niet direct wegpoetsen, maar het was wel weer een echte wedstrijd. Er volgden nog enkele goede beurten. Niet veel later was de titel binnen.”

Het was zijn derde titel bij de senioren in de hoogte klasse. Helemaal verrast was Veldhuizen niet. ,,Het zit niet in extra trainingsuren, veel meer in het mentale aspect. Ik laat me niet meer gek maken aan de tafel.”

Frustratie

,,Een misser zorgde vroeger voor frustratie. Ik was de weg kwijt als ik een goede positie verspeelde. Ik richt me nu op zaken die goed lopen in mijn spel. Ik blijf rustiger, wacht mijn kansen af.”

Hij zit al een jaar goed in zijn vel. Zijn spel perfectioneren, daar draait het om. ,,Dan is het mooi als de prestaties verbeteren. Ik voelde het al in competitiewedstrijden. En nu op dit NK. Lekker doorgaan zo, misschien eens een EK’tje spelen. Blijf ik mezelf zo verder blijf ontwikkelen, kan dat best vaker succes opleveren.”

Regiosport