Timothy Petersen  blijft ambitieus, daar verandert het uitstellen van Olympische Spelen niets aan.
Volledig scherm
Timothy Petersen blijft ambitieus, daar verandert het uitstellen van Olympische Spelen niets aan. © Herman Stöver

Karateka Timothy Petersen wil carrière verlengen met oog op Tokio 2021

VEENENDAAL - De Olympische Spelen in Tokio moeten het laatste kunstje worden van karateka Timothy Petersen. 

De 34-jarige vechtsporter denkt er nog steeds zo over, ook nu het mondiale sportfeest met een jaar is uitgesteld. De beslissing van het Internationaal Olympisch Comité om de stekker te trekken uit Tokio 2020 kwam voor Petersen niet als een verrassing. 

,,Het was onvermijdelijk. Toen de dagen ervoor werd gezegd dat ze over vier weken pas een keuze wilden maken, dacht ik: duurt het echt nog zolang.”

Fight-off

Drievoudig Europees kampioen Petersen zat volop in het kwalificatietraject. Hij zou op 11 april met binnenlandse concurrenten in een fight-off knokken voor een plek het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Parijs. 

,,Alles is afgelast. Ik weet niet eens wanneer ik mijn eerste toernooi draai. Eerst moet duidelijk worden of de Spelen in 2021 in de zomer of in het voorjaar staan gepland. Daarna kan het nieuwe kwalificatieschema gemaakt.”

Thuis is Veenendaal werkt hij aan zijn conditie en flexibiliteit. ,,Als ik de fietsen uit de garage zet, gaan de matten op de vloer. Heb ik opeens de beschikking over mijn eigen mini-dojo, best luxe.”

,,Binnenkort worden gewichten geleverd, zodat ik de krachttraining kan hervatten. Sparren doe ik niet. Had alleen gekund als mijn vrouw aan karate zou doen.”

Sponsors

Quote

Als ik de fietsen uit de garage zet, gaan de matten op de vloer

Timothy Petersen

Petersen kijkt vooruit, al heeft hij de knoop nog niet helemaal doorgehakt of hij doorgaat. ,,Tokio moest mijn laatste kunstje worden, dat wil ik nog steeds. Ik ga eerst overleggen met mijn werkgever (politie) en met sponsors.”
,,Het traject was in principe uitgestippeld tot komende zomer. Dat wordt een jaartje langer. Met mijn vrouw moet ik thuis ook om de tafel. De Spelen zitten nog steeds in mijn hoofd, dat lijkt me duidelijk.”

Regiosport